Sütés nélküli gesztenyés rolád édes krémmel töltve: kekszmorzsa az alapja
A darált kekszes alapú tekercsekben az az igazán zseniális, hogy sütés nélkül készülnek.

gesztenyes rolad
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Számtalan finomabbnál finomabb tekercset készíthetsz darált kekszes alapból: ezt a változatot mennyei gesztenyekrém dúsítja. Akkor a legjobb, ha nem margarint, hanem jó minőségű vajat használsz hozzá, amit elkészítés előtt egy órával vegyél ki a hűtőből, hogy puha legyen, és könnyebben tudj vele dolgozni. A gesztenyemasszát akár már előző este átteheted a fagyasztóból a hűtőszekrénybe, hogy lassan olvadjon ki.

Gesztenyerolád sütés nélkül

Hozzávalók:

A tésztához

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg puha vaj
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál rumaroma
  • liszt a nyújtáshoz

A krémhez

  • 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 mokkáskanál kókuszreszelék
  • néhány csepp rumaroma

A tetejére

  • 10 dkg étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

Először a tésztát készítsd el. A darált kekszet morzsold el a puha vajjal,  majd add hozzá a kétféle cukrot, a kakaóport és a rumaromát. Gyúrj belőle sima tésztát, és tedd be a hűtőbe. A kiolvadt gesztenyemasszát villával törd össze, add hozzá a vajat, a cukrot, a kókuszreszeléket és a rumaromát, és alaposan dolgozd össze. A tésztát vedd ki a hűtőből, formálj belőle két gombócot, lisztezett deszkán nyújtsd ki őket, oszd el rajtuk a tölteléket, és tekerd fel. Csavard mindkét roládot folpackba, és tedd vissza a hűtőbe egy órára. Ha az idő letelt, az étcsokit olvaszd fel, és vékony rétegben kend meg vele a tekercsek tetejét és oldalát. Hagyd megdermedni, és utána éles késsel szeleteld a sütit.

Igazán különleges tekercset készíthetsz, ha sütőtököt teszel a piskótatésztába, amelybe krémsajtos tölteléket rejtesz.

Ezt is szeretjük