Sütés nélküli gesztenyés rolád édes krémmel töltve: kekszmorzsa az alapja
A darált kekszes alapú tekercsekben az az igazán zseniális, hogy sütés nélkül készülnek.
Számtalan finomabbnál finomabb tekercset készíthetsz darált kekszes alapból: ezt a változatot mennyei gesztenyekrém dúsítja. Akkor a legjobb, ha nem margarint, hanem jó minőségű vajat használsz hozzá, amit elkészítés előtt egy órával vegyél ki a hűtőből, hogy puha legyen, és könnyebben tudj vele dolgozni. A gesztenyemasszát akár már előző este átteheted a fagyasztóból a hűtőszekrénybe, hogy lassan olvadjon ki.
Gesztenyerolád sütés nélkül
Hozzávalók
A tésztához
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg puha vaj
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál rumaroma
- liszt a nyújtáshoz
A krémhez
- 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
- 12 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 mokkáskanál kókuszreszelék
- néhány csepp rumaroma
A tetejére
- 10 dkg étcsoki
Elkészítés:
Először a tésztát készítsd el. A darált kekszet morzsold el a puha vajjal, majd add hozzá a kétféle cukrot, a kakaóport és a rumaromát. Gyúrj belőle sima tésztát, és tedd be a hűtőbe. A kiolvadt gesztenyemasszát villával törd össze, add hozzá a vajat, a cukrot, a kókuszreszeléket és a rumaromát, és alaposan dolgozd össze. A tésztát vedd ki a hűtőből, formálj belőle két gombócot, lisztezett deszkán nyújtsd ki őket, oszd el rajtuk a tölteléket, és tekerd fel. Csavard mindkét roládot folpackba, és tedd vissza a hűtőbe egy órára. Ha az idő letelt, az étcsokit olvaszd fel, és vékony rétegben kend meg vele a tekercsek tetejét és oldalát. Hagyd megdermedni, és utána éles késsel szeleteld a sütit.
Igazán különleges tekercset készíthetsz, ha sütőtököt teszel a piskótatésztába, amelybe krémsajtos tölteléket rejtesz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció