Sütés nélküli gesztenyés rolád édes krémmel töltve: kekszmorzsa az alapja

A darált kekszes alapú tekercsekben az az igazán zseniális, hogy sütés nélkül készülnek.

Gesztenyerolád sütés nélkül
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Számtalan finomabbnál finomabb tekercset készíthetsz darált kekszes alapból: ezt a változatot mennyei gesztenyekrém dúsítja. Akkor a legjobb, ha nem margarint, hanem jó minőségű vajat használsz hozzá, amit elkészítés előtt egy órával vegyél ki a hűtőből, hogy puha legyen, és könnyebben tudj vele dolgozni. A gesztenyemasszát akár már előző este átteheted a fagyasztóból a hűtőszekrénybe, hogy lassan olvadjon ki.

Gesztenyerolád sütés nélkül

Hozzávalók

A tésztához

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg puha vaj
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál rumaroma
  • liszt a nyújtáshoz

A krémhez

  • 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 mokkáskanál kókuszreszelék
  • néhány csepp rumaroma

A tetejére

  • 10 dkg étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

Először a tésztát készítsd el. A darált kekszet morzsold el a puha vajjal,  majd add hozzá a kétféle cukrot, a kakaóport és a rumaromát. Gyúrj belőle sima tésztát, és tedd be a hűtőbe. A kiolvadt gesztenyemasszát villával törd össze, add hozzá a vajat, a cukrot, a kókuszreszeléket és a rumaromát, és alaposan dolgozd össze. A tésztát vedd ki a hűtőből, formálj belőle két gombócot, lisztezett deszkán nyújtsd ki őket, oszd el rajtuk a tölteléket, és tekerd fel. Csavard mindkét roládot folpackba, és tedd vissza a hűtőbe egy órára. Ha az idő letelt, az étcsokit olvaszd fel, és vékony rétegben kend meg vele a tekercsek tetejét és oldalát. Hagyd megdermedni, és utána éles késsel szeleteld a sütit.

Igazán különleges tekercset készíthetsz, ha sütőtököt teszel a piskótatésztába, amelybe krémsajtos tölteléket rejtesz.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük