A tökéletes házi gesztenyepüré
Tudtad, hogy a gesztenyepürét beszavazták a tíz legkedveltebb édesség közé?
A gesztenyepürét sokan hungarikumnak gondolják, pedig a franciák népszerű őszi-téli desszertje. Felejtsd el a mirelit változatot, készítsd el a masszát saját magad. Főzés helyett akár sütheted is. Fogyaszd nagy adag tejszínnel, díszítsd rumos meggyel és csokireszelékkel!
Gesztenyepüré
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg gesztenye
- 15 dkg cukor
- 2 dl tejszín
- 1 dl víz
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 evőkanál rum
Elkészítés:
Már azon sok múlik, hogy milyen gesztenyét vásárolsz. Csak nagy, fényes héjú, sötétbarna szemeket válogass. A gesztenyéket áztasd hideg vízbe. Amelyik feljön a felszínre, az nem jó, tehát dobd ki. Az egészséges szemek tetejét vágd be. Tedd fel főni egy lábasba, hogy jócskán ellepje a víz, és fedővel letakarva, körülbelül 30-35 perc alatt főzd puhára. Szedd ki egy szűrővel, öblítsd le hideg vízzel, és még melegen, késsel pucold meg.
Botmixerrel vagy turmix segítéségével pépesítsd a gesztenyét. A vizet forrald fel a cukorral, a vaníliás cukorral, majd ezt a szirupot és a rumot keverd a masszához, jól dolgozd össze. A kész pürét krumplinyomón nyomd a kelyhekbe vagy a tányérokba. A tejszínhabot közvetlenül tálalás előtt verd fel, és kanalazd a gesztenyés masszára, vagy nyomj mellé kis halmokat.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció