A tökéletes házi gesztenyepüré
Ez a jó massza titka
Tudtad, hogy a gesztenyepürét beszavazták a tíz legkedveltebb édesség közé?

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Használhatod még a tavalyról megmaradt naptejet? Erre a 3 dologra figyelj »

Ingyen fényképezett a kórházi esküvőn a fotós: megható a képek története »

Így tisztítsd meg az elszürkült bizsu ékszert, hogy újra fényes legyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gesztenyepürét sokan hungarikumnak gondolják, pedig a franciák népszerű őszi-téli desszertje. Felejtsd el a mirelit változatot, készítsd el a masszát saját magad. Főzés helyett akár sütheted is. Fogyaszd nagy adag tejszínnel, díszítsd rumos meggyel és csokireszelékkel!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg gesztenye
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl víz
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 evőkanál rum
Recept idők

Elkészítés:

Már azon sok múlik, hogy milyen gesztenyét vásárolsz. Csak nagy, fényes héjú, sötétbarna szemeket válogass. A gesztenyéket áztasd hideg vízbe. Amelyik feljön a felszínre, az nem jó, tehát dobd ki. Az egészséges szemek tetejét vágd be. Tedd fel főni egy lábasba, hogy jócskán ellepje a víz, és fedővel letakarva, körülbelül 30-35 perc alatt főzd puhára. Szedd ki egy szűrővel, öblítsd le hideg vízzel, és még melegen, késsel pucold meg.

Botmixerrel vagy turmix segítéségével pépesítsd a gesztenyét. A vizet forrald fel a cukorral, a vaníliás cukorral, majd ezt a szirupot és a rumot keverd a masszához, jól dolgozd össze. A kész pürét krumplinyomón nyomd a kelyhekbe vagy a tányérokba. A tejszínhabot közvetlenül tálalás előtt verd fel, és kanalazd a gesztenyés masszára, vagy nyomj mellé kis halmokat.

Blog.hu ajánló