Gesztenyekrémes, csokis süti: még a piskótánál is puhább a tésztája
Ne érd be csak pürével, a gesztenyemasszából mennyei krémet készíthetsz, ami a puha csokis tortaalapok közé is tökéletes.

- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »
- Az 57 éves Caroline az egyik leghíresebb ősz hajú modell, de a lánya szépségén is csak ámulni lehet: Mimi le sem tagadhatná édesanyját »
- Nőies, dús hatású frizurák, amiket nem ollóval készített a fodrász: divatos fazonok borotvával vágva »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
A gesztenyekrémes, csokis torta bármilyen alkalomra ideális. A süti alapja mennyei brownie, csak kevés sütőpor is kerül bele. A siker egyik titka, hogy minőségi étcsokit használj. Ha kész gesztenyemasszával dolgozol, akkor gyorsan végzel a krém készítésével is.
Gesztenyekrémes, csokis süti
Hozzávalók
A tésztához
- 20 dkg étcsoki
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 3 db tojás
- 2 evőkanál kakaó
- 1 teáskanál sütőpor
A krémhez
- 50 dkg gesztenyemassza
- 15 dkg cukor
- 5 dl habtejszín
- 3 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- rum
A tetejére
- 10 dkg étcsoki
- 2 teáskanál vaj
- csokiforgács
Elkészítés:
A vajat vágd kisebb darabokra, és az összetördelt étcsokival együtt vízgőz felett olvaszd össze. Keverd hozzá a cukrot, majd várd meg, míg kihűl. Egyesével dolgozd hozzá a tojásokat, fényes, sűrű masszát kell kapnod. A lisztet vegyítsd a sütőporral és a kakaóval, majd forgasd a csokihoz, és dolgozd csomómentesre.
Egy közepes tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és simítsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbleül 25 perc alatt. Ha a süti belseje is szilárd, vedd ki a sütőből.
Amíg a tészta sül, készítsd el a krémet. A pudingport keverd össze a tejjel, majd főzd sűrűre, és hagyd hűlni. A puha vajat habosítsd a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd fokozatosan adagolva forgasd hozzá a pudingot, a gesztenyét és a rumot. A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, majd óvatosan, laza mozdulatokkal dolgozd a gesztenyés krémbe.
Amikor a tészta kihűl, vágd két-három részre, és kend meg a krémmel. A tetejére a vajat és a csokit olvaszd össze vízgőz felett, és gyorsan kend a tésztára. Szórd meg csokiforgáccsal, és tedd a hűtőbe legalább négy-hat órára.
A gesztenyéből ínyenc trüffelgolyókat is készíthetsz villámgyorsan, sütés nélkül.
Még több recept