Gesztenyekrémes, csokis süti: még a piskótánál is puhább a tésztája
Ne érd be csak pürével, a gesztenyemasszából mennyei krémet készíthetsz, ami a puha csokis tortaalapok közé is tökéletes.

gesztenyekremes-csokis-suti-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gesztenyekrémes, csokis torta bármilyen alkalomra ideális. A süti alapja mennyei brownie, csak kevés sütőpor is kerül bele. A siker egyik titka, hogy minőségi étcsokit használj. Ha kész gesztenyemasszával dolgozol, akkor gyorsan végzel a krém készítésével is. 

Gesztenyekrémes, csokis süti

Hozzávalók:

A tésztához

  • 20 dkg étcsoki
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 teáskanál sütőpor

A krémhez

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg cukor
  • 5 dl habtejszín
  • 3 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • rum

A tetejére

  • 10 dkg étcsoki
  • 2 teáskanál vaj
  • csokiforgács
Recept idők

Elkészítés:

A vajat vágd kisebb darabokra, és az összetördelt étcsokival együtt vízgőz felett olvaszd össze. Keverd hozzá a cukrot, majd várd meg, míg kihűl. Egyesével dolgozd hozzá a tojásokat, fényes, sűrű masszát kell kapnod. A lisztet vegyítsd a sütőporral és a kakaóval, majd forgasd a csokihoz, és dolgozd csomómentesre. 

Egy közepes tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és simítsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbleül 25 perc alatt. Ha a süti belseje is szilárd, vedd ki a sütőből.  
 

Amíg a tészta sül, készítsd el a krémet. A pudingport keverd össze a tejjel, majd főzd sűrűre, és hagyd hűlni. A puha vajat habosítsd a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd fokozatosan adagolva forgasd hozzá a pudingot, a gesztenyét és a rumot. A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, majd óvatosan, laza mozdulatokkal dolgozd a gesztenyés krémbe. 

 

Amikor a tészta kihűl, vágd két-három részre, és kend meg a krémmel. A tetejére a vajat és a csokit olvaszd össze vízgőz felett, és gyorsan kend a tésztára. Szórd meg csokiforgáccsal, és tedd a hűtőbe legalább négy-hat órára. 
A gesztenyéből ínyenc trüffelgolyókat is készíthetsz villámgyorsan, sütés nélkül. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük