Gesztenyés golyócskák kakaóporral megszórva: villámgyors édesség sütés nélkül
A gesztenyés golyócskáknál egyszerűbb édesség nem is létezik: csak összegyúrod, megformázod, kakaóba forgatod, és már falatozhatjátok is.
A mirelit gesztenyemassza igazán sokoldalúan felhasználható alapanyag: készíthetsz a segítségével tortát, gesztenyepürét, töltheted húsokba is. Ezek a mennyei gesztenyegolyók nagyon hamar elkészülnek, és még hamarabb el is fogynak. A megadott cukormennyiség a natúr masszához való: ha édesítettet veszel, használj kevesebb cukrot.
Gesztenyegolyók kakaóporral
Hozzávalók
- 50 dkg mirelit gesztenyemassza
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 20 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál baracklekvár
- 1 teáskanál rumaroma
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor a szóráshoz
Elkészítés:
Olvaszd ki a fagyasztott gesztenyemasszát. Gyúrd össze a puha vajjal, a porcukorral, a lekvárral és a rumaromával, majd fokozatosan adagold bele a kekszdarát is addig, amíg jól formázható masszát kapsz. Ha túl lágy, még egy kis kekszet adj hozzá, ha túl száraz, egy kevés lekvárral teheted szaftosabbá. Nedves kézzel formálj belőle golyókat, amelyeket forgass meg kakaóporban. Ha nem fogyasztjátok el azonnal, tálalásig tartsd őket a hűtőben.
Nem csak édesség alapja lehet a gesztenye: kelbimbóval együtt sütve melengető, laktató köret a hidegebb napokon.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció