Vérnarancs-grépfrút édeskömény-saláta
Hozzávalók 4 adaghoz:
-
1 gumó édeskömény
-
100 g rukkola
-
2 kis fej salottahagyma
-
2 grépfrút
-
2-3 vérnarancs
-
maréknyi fekete vagy Kalamata-olajbogyó
-
pár evőkanál citromos vagy mandarinos olívaolaj
-
frissen őrölt bors ízlés szerint
A konyhakész - megpucolt, megmosott - édesköményt és salottahagymát vékonyra szeleteld fel, salátástálban keverd össze a rukkolával. A grépfrútot és a vérnarancsot hámozd meg és filézd ki, a filéket add hozzá a salátához, a filézés után megmaradt részből facsard a levet a salátára. Locsold meg az egészet kevés citromos vagy mandarinos olívaolajjal, tekerj rá kevés borsot, add hozzá a salátához az olajbogyót, alaposan forgasd össze, és azonnal tálald.
Fotó: Receptek és fotók: Gyepes Gabojsza