Fűszeres sajtropogós

Így nem folyik ki a sajt

Ha gyors, ízletes vacsorát szeretnél, a fűszeres sajtropogóssal nem fogsz mellé. Hidegen, melegen egyformán finom.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fűszeres sajtgolyókból nem tudsz eleget készíteni. A masszába keverhetsz még petrezselymet vagy újhagymát is. Rizzsel, salátával, fokhagymás tejföllel még finomabb.

Fűszeres sajtropogós

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg sajt
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot reszeld le, lehetőleg kisebb lyukú reszelőn. A tojást verd fel, és a liszttel, a borssal, a szerecsendióval együtt keverd a sajthoz, majd jól gyúrd össze. A masszából lisztezett kézzel formázz kisebb golyókat, és jól hempergesd meg őket a zsemlemorzsában. 

Egy serpenyőben hevíts olajat, és óvatosan tedd bele a sajtgolyókat. Közepes hőmérsékleten süsd szép pirosra, közben forgasd meg őket. Majd szedd ki papírtörlőre, és csepegtesd le róluk az olajat.  

15879225 146d2fc53e2509000d8f5d0b9c6696aa wm
Ezt is szeretjük