Fűszeres sajtropogós
Ha gyors, ízletes vacsorát szeretnél, a fűszeres sajtropogóssal nem fogsz mellé. Hidegen, melegen egyformán finom.
A fűszeres sajtgolyókból nem tudsz eleget készíteni. A masszába keverhetsz még petrezselymet vagy újhagymát is. Rizzsel, salátával, fokhagymás tejföllel még finomabb.
Fűszeres sajtropogós
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg sajt
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 tojás
- 1 evőkanál liszt
- bors
- szerecsendió
- olaj
Elkészítés:
A sajtot reszeld le, lehetőleg kisebb lyukú reszelőn. A tojást verd fel, és a liszttel, a borssal, a szerecsendióval együtt keverd a sajthoz, majd jól gyúrd össze. A masszából lisztezett kézzel formázz kisebb golyókat, és jól hempergesd meg őket a zsemlemorzsában.
Egy serpenyőben hevíts olajat, és óvatosan tedd bele a sajtgolyókat. Közepes hőmérsékleten süsd szép pirosra, közben forgasd meg őket. Majd szedd ki papírtörlőre, és csepegtesd le róluk az olajat.
