Házi, fűszeres sajtmártás: háromféle sajtból készül, attól ennyire krémes
Ez a sajtmártás tejszínes, a füstölt sajttól különleges ízű, egyszerű és sokoldalúan felhasználható.
Jó, ha van egy bevált sajtmártásrecepted, hisz a legkülönbözőbb ételeket is feldobhatod vele. Tökéletes sült és grillezett húsokhoz, zöldségekhez, tésztákhoz, de még akár rizshez is. Ha van kéznél valamilyen zöldfűszered, azt is szórhatsz bele. Nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető, csak keverd szorgosan, hogy ne legyen csomós.
Fűszeres sajtmártás
Hozzávalók
- 10 dkg krémsajt
- 10 dkg trappista sajt
- 5 dkg füstölt sajt
- 6 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2.5 dl habtejszín
- só
- bors
- szerecsendió (őrölt)
Elkészítés:
A vajat rakd egy lábosba, olvaszd fel, add hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsd egy-két percig. Részletekben öntsd hozzá a tejet és a tejszínt. Kis lángon forrald, közben fakanállal keverd csomómentesre, és főzd sűrűre. Amikor eléri a tökéletes állagot, tedd hozzá a krémsajtot és a kétféle reszelt sajtot. Továbbra is kavard. Ha felolvad a sajt, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval.
Ha szereted a sajtos ételeket, akkor a dupla sajtos tekercseket is biztosan szívesen megkóstolod. Ha leveles tésztából készíted, alig lesz vele munka.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció