Fűszeres sajtgolyók háromféle sajtból: isteni vendégváró 15 perc alatt
Ne hagyj mindent az utolsó pillanatra: a fűszeres, színes sajtgolyókat előre is elkészítheted.
Nem kell sütni, főzni, nincs vele semmi macera, csak keverd össze a hozzávalókat. A fűszeres sajtgolyók remek partifalatok, amikkel mindig hatalmas sikerre számíthatsz. Minél színesebb, annál jobban mutat a hidegtálon. A sós, pikáns finomságra a bor és a pezsgő is jól csúszik.

Fűszeres sajtgolyók
Hozzávalók 25 darabhoz
A sajtgolyókhoz
- 15 dkg tehéntúró
- 10 dkg juhtúró
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg krémsajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 1 evőkanál tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- bors
- szerecsendió
A forgatáshoz
- pirospaprika
- petrezselyemzöld
- reszelt sajt
- szezámmag
- zöldfűszerek
Elkészítés:
A kétféle túrót rakd egy tálba, és villával nyomkodd össze. Tedd hozzá a reszelt és a krémsajtokat. Gyúrd össze, majd lazítsd a masszát tejföllel. Arra azért ügyelj, hogy ne legyen túl lágy a keverék. Ízesítsd zúzott vagy reszelt fokhagymával, szerecsendióval és borssal. Ha szükséges, sót is adhatsz hozzá.
Nedves kézzel formázz a masszából kisebb golyókat, majd forgasd meg aprított petrezselyemben, pirospaprikában, reszelt sajtban, zöldfűszerekben, szezámmagban vagy ezek keverékében. Rendezd egy tálra, és tedd a hűtőbe legalább négy-öt órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
