Rántott cukkini fűszeres bundában: így jó ropogós lesz
Nem fogod megunni a rántott cukkinit, ha néha újítasz rajta egy kicsit. Ezúttal a bundája rejt izgalmas ízeket.
Tombol a cukkiniszezon, most még fantasztikusan zsenge a kalóriaszegény, szuperegészséges zöldség, így készíts otthon belőle finomabbnál finomabb ételeket. Akkor is lehet izgalmas, ha csak egyszerűen kirántod. Dobd fel a bundát néhány fűszerrel, máris sokkal jobb lesz a végeredmény. Olajban és sütőben is megsütheted.
Fűszeres rántott cukkini
Hozzávalók
- 1 db cukkini közepes
- 2 db tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 1 mokkáskanál fokhagymapor
- só
- bors
- 3 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkinit mosd meg, majd itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Vágd fel körülbelül egy centi vastag karikákra. Ha túl sok a magja, szedd ki a közepét. Sózd be, és pihentesd 15 percig, majd törölgesd szárazra. Ezt követően panírozd be a hagyományos módon. Tehát először forgasd a lisztbe, majd a villával felvert tojásba, és a borssal, fokhagymaporral elkevert zsemlemorzsába.
Egy serpenyőben vagy nagyobb lábosban hevíts olajat, rakd bele a cukkiniket, és süsd meg oldalanként körülbelül két-két perc alatt. Ha szép aranybarna a panír, kiveheted az olajból. Szedd papírtörlőre, majd csepegtesd le.
Ha diétásabban ennéd, rendezd a zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg kevés olajjal, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Közben egyszer forgasd át a zöldségeket.
A cukkini fűszeres, tejszínes szószban, sajttal sütve könnyed ebéd vagy akár köret is lehet.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció