Tepsiben sült, fűszeres, mézes répa: a sütőben édesre karamellizálódik
A fűszeres, mézes sült répa igazi csemege, ami önmagában legalább olyan jó, mint diétás köretnek.
A méz és a fokhagyma már sokszor bizonyított együtt, a répát is még ízletesebbé teszik. Az egészséges, kalóriaszegény zöldség talán sütve a legfinomabb, hisz megkaramellizálódik. Az édes és sós ízekhez a zöldfűszerek is illenek. Kínálhatod a sült répát húsok mellé karcsúsító köretként, hisz jóval kevesebb kalória van benne, mint a krumpliban.
Fűszeres, mézes répa
Hozzávalók
- 4 közepes sárgarépa
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál méz
- 2 szál kakukkfű
- 1 evőkanál koriander
- só
- bors
Elkészítés:
A sárgarépát pucold meg, vágd egyforma nagyságú darabokra, és alaposan mosd meg. Az olívaolajat keverd össze a mézzel, add hozzá az átpréselt fokhagymát, a sót, a borsot.
Rendezd a répákat zsiradékkal kikent tepsibe, és öntsd rá a mézes keveréket. Ügyelj arra, hogy mindenhova egyformán jusson belőle. Szórd meg kakukkfűvel és korianderrel. Süsd 180 fokos sütőben 30-35 percig, amíg a répa megpuhul és megpirul.
Az egészséges cékla is finom lesz sütőben sütve, akár répát is pakolhatsz hozzá.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció