Tepsiben sült, fűszeres, mézes répa: a sütőben édesre karamellizálódik

A fűszeres, mézes sült répa igazi csemege, ami önmagában legalább olyan jó, mint diétás köretnek.

Fűszeres, mézes répa
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A méz és a fokhagyma már sokszor bizonyított együtt, a répát is még ízletesebbé teszik. Az egészséges, kalóriaszegény zöldség talán sütve a legfinomabb, hisz megkaramellizálódik. Az édes és sós ízekhez a zöldfűszerek is illenek. Kínálhatod a sült répát húsok mellé karcsúsító köretként, hisz jóval kevesebb kalória van benne, mint a krumpliban.  

Fűszeres, mézes répa

Hozzávalók

  • 4 közepes sárgarépa
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál méz
  • 2 szál kakukkfű
  • 1 evőkanál koriander
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sárgarépát pucold meg, vágd egyforma nagyságú darabokra, és alaposan mosd meg. Az olívaolajat keverd össze a mézzel, add hozzá az átpréselt fokhagymát, a sót, a borsot. 

Rendezd a répákat zsiradékkal kikent tepsibe, és öntsd rá a mézes keveréket. Ügyelj arra, hogy mindenhova egyformán jusson belőle. Szórd meg kakukkfűvel és korianderrel. Süsd 180 fokos sütőben 30-35 percig, amíg a répa megpuhul és megpirul. 
Az egészséges cékla is finom lesz sütőben sütve, akár répát is pakolhatsz hozzá.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük