A legfinomabb, fűszeres almaszósz
Így főzd be
A fűszeres almaszósz főtt és sült húsok mellé kitűnő, de önmagában is élvezet kanalazgatni. Ráadásul gyerekjáték elkészíteni.

A legfinomabb, fűszeres almaszósz
Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

Minek örülünk a legjobban? (x)

beauty and style

Hópihés és csillogó manikűrök téli esküvőre: rövid körmökön is csodaszépek »

Több mint 100 kiló, de irtó nőies: alma alkatával is magáénak érzi a divatot a duci blogger »

Ezek a leghatásosabb méregtelenítő turmixok: segítik az emésztést és szépítik a bőrt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az almaszósz az egész világon nagy népszerűségnek örvend, nem véletlenül: gyors, zamatos, és a ráncosodó, romlásnak induló almák hasznosítására is kiváló. Ha nem akarod eltenni, pudingport és tejszínt is keverhetsz hozzá.

Almaszósz

Hozzávalók 5 decihez:

  • 10 dkg cukor
  • 6 alma
  • 4 szegfűszeg
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 citrom
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat hámozd meg, a magházakat távolítsd el, majd vágd fel kisebb darabokra. Öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, tedd bele szegfűszeget és a fahéjat, reszeld bele a citrom héját, és nyomd bele a levét. Addig főzd, amíg az alma teljesen megpuhul, ez körülbelül 15 perc. Ha kész, botmixerrel pürésítsd.

Az üvegeket a kupakokkal együtt mosd el jól mosószeres vízben, akár ki is főzheted. Állítsd egy tepsibe, önts bele vizet, és lassan melegítsd fel. Az elkészült forró pépet több részletben merd az üvegekbe, csavard rá mindegyikre jól a kupakot, majd egy-két percre állítsd fejre. Tedd plédek közé, és hagyd az almaszószt az üvegekben kihűlni.

Ezt is szeretjük