A legfinomabb, fűszeres almaszósz
A fűszeres almaszósz főtt és sült húsok mellé kitűnő, de önmagában is élvezet kanalazgatni. Ráadásul gyerekjáték elkészíteni.
Az almaszósz az egész világon nagy népszerűségnek örvend, nem véletlenül: gyors, zamatos, és a ráncosodó, romlásnak induló almák hasznosítására is kiváló. Ha nem akarod eltenni, pudingport és tejszínt is keverhetsz hozzá.
Almaszósz
Hozzávalók 5 decihez
- 10 dkg cukor
- 6 alma
- 4 szegfűszeg
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 citrom
- víz
Elkészítés:
Az almákat hámozd meg, a magházakat távolítsd el, majd vágd fel kisebb darabokra. Öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, tedd bele szegfűszeget és a fahéjat, reszeld bele a citrom héját, és nyomd bele a levét. Addig főzd, amíg az alma teljesen megpuhul, ez körülbelül 15 perc. Ha kész, botmixerrel pürésítsd.
Az üvegeket a kupakokkal együtt mosd el jól mosószeres vízben, akár ki is főzheted. Állítsd egy tepsibe, önts bele vizet, és lassan melegítsd fel. Az elkészült forró pépet több részletben merd az üvegekbe, csavard rá mindegyikre jól a kupakot, majd egy-két percre állítsd fejre. Tedd plédek közé, és hagyd az almaszószt az üvegekben kihűlni.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció