A legfinomabb, fűszeres almaszósz

Így főzd be

A fűszeres almaszósz főtt és sült húsok mellé kitűnő, de önmagában is élvezet kanalazgatni. Ráadásul gyerekjáték elkészíteni.

A legfinomabb, fűszeres almaszósz
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az almaszósz az egész világon nagy népszerűségnek örvend, nem véletlenül: gyors, zamatos, és a ráncosodó, romlásnak induló almák hasznosítására is kiváló. Ha nem akarod eltenni, pudingport és tejszínt is keverhetsz hozzá.

Almaszósz

Hozzávalók 5 decihez

  • 10 dkg cukor
  • 6 alma
  • 4 szegfűszeg
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 citrom
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat hámozd meg, a magházakat távolítsd el, majd vágd fel kisebb darabokra. Öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, tedd bele szegfűszeget és a fahéjat, reszeld bele a citrom héját, és nyomd bele a levét. Addig főzd, amíg az alma teljesen megpuhul, ez körülbelül 15 perc. Ha kész, botmixerrel pürésítsd.

Az üvegeket a kupakokkal együtt mosd el jól mosószeres vízben, akár ki is főzheted. Állítsd egy tepsibe, önts bele vizet, és lassan melegítsd fel. Az elkészült forró pépet több részletben merd az üvegekbe, csavard rá mindegyikre jól a kupakot, majd egy-két percre állítsd fejre. Tedd plédek közé, és hagyd az almaszószt az üvegekben kihűlni.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük