Sajtos cukkinigolyók ropogós bundában - Próbáld ki füstölt sajttal is!
Akár fasírt helyett is kínálhatod a hús nélkül készülő, füstölt sajttal megbolondított cukkinigolyókat.

sajtos-cukkinigolyo
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nyár, akkor cukkini minden mennyiségben és formában! Ha már rántottad, sütötted, töltötted, készítettél belőle levest, ideje, hogy a ropogós cukkinigolyókat is kipróbáld! Füstölt sajttal igazán izgalmas, és a belseje szinte szétolvad a szádban. Tejfölös, joghurtos mártogatóssal kínálva még csábítóbb. 

Füstölt sajtos cukkinigolyók

Hozzávalók 4 személyre:

A cukkinigolyóhoz

  • 1 db közepes cukkini
  • 10 db füstölt sajt
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

A panírhoz

  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 8 dkg liszt
  • 2 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit vágd ketté, a belsejét kapard ki, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Sózd be, és pihentesd 15-20 percig. Ezt követően nyomkodd ki belőle a vizet, majd keverd össze a tojással, a zsemlemorzsával, az apróra vágott újhagymával, a pépesített fokhagymával, és a reszelt sajttal. Ízesítsd még sóval, borssal. Könnyen gyúrható masszát kell kapnod. Ha szükséges, szórj még hozzá zsemlemorzsát.
 

Formázz a cukkinis keverékből kisebb golyókat, és panírozd be a szokásos módon. Forgasd lisztbe, majd felvert tojásba és zsemlemorzsába. A végén a felesleges panírt rázd le. Rendezd a golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe, és forró sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Amikor a sajtos cukkinigolyó minden oldala aranybarna, kiveheted a sütőből.
A cukkini savanyúságként is kiváló. Fűszeres olajban eltéve igazán ízletes. 

Ezt is szeretjük