
Sajtos cukkinigolyók ropogós bundában - Próbáld ki füstölt sajttal is!
Akár fasírt helyett is kínálhatod a hús nélkül készülő, füstölt sajttal megbolondított cukkinigolyókat.


Ha nyár, akkor cukkini minden mennyiségben és formában! Ha már rántottad, sütötted, töltötted, készítettél belőle levest, ideje, hogy a ropogós cukkinigolyókat is kipróbáld! Füstölt sajttal igazán izgalmas, és a belseje szinte szétolvad a szádban. Tejfölös, joghurtos mártogatóssal kínálva még csábítóbb.
Füstölt sajtos cukkinigolyók
Hozzávalók 4 személyre
A cukkinigolyóhoz
- 1 db közepes cukkini
- 10 db füstölt sajt
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 1 db tojás
- 2 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
A panírhoz
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 8 dkg liszt
- 2 db tojás
Elkészítés:
A cukkinit vágd ketté, a belsejét kapard ki, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Sózd be, és pihentesd 15-20 percig. Ezt követően nyomkodd ki belőle a vizet, majd keverd össze a tojással, a zsemlemorzsával, az apróra vágott újhagymával, a pépesített fokhagymával, és a reszelt sajttal. Ízesítsd még sóval, borssal. Könnyen gyúrható masszát kell kapnod. Ha szükséges, szórj még hozzá zsemlemorzsát.
Formázz a cukkinis keverékből kisebb golyókat, és panírozd be a szokásos módon. Forgasd lisztbe, majd felvert tojásba és zsemlemorzsába. A végén a felesleges panírt rázd le. Rendezd a golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe, és forró sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Amikor a sajtos cukkinigolyó minden oldala aranybarna, kiveheted a sütőből.
A cukkini savanyúságként is kiváló. Fűszeres olajban eltéve igazán ízletes.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció