Sajtos cukkinigolyók ropogós bundában - Próbáld ki füstölt sajttal is!
Akár fasírt helyett is kínálhatod a hús nélkül készülő, füstölt sajttal megbolondított cukkinigolyókat.
Ha nyár, akkor cukkini minden mennyiségben és formában! Ha már rántottad, sütötted, töltötted, készítettél belőle levest, ideje, hogy a ropogós cukkinigolyókat is kipróbáld! Füstölt sajttal igazán izgalmas, és a belseje szinte szétolvad a szádban. Tejfölös, joghurtos mártogatóssal kínálva még csábítóbb.
Füstölt sajtos cukkinigolyók
Hozzávalók 4 személyre
A cukkinigolyóhoz
- 1 db cukkini közepes
- 10 db füstölt sajt
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 1 db tojás
- 2 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
A panírhoz
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 8 dkg liszt
- 2 db tojás
Elkészítés:
A cukkinit vágd ketté, a belsejét kapard ki, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Sózd be, és pihentesd 15-20 percig. Ezt követően nyomkodd ki belőle a vizet, majd keverd össze a tojással, a zsemlemorzsával, az apróra vágott újhagymával, a pépesített fokhagymával, és a reszelt sajttal. Ízesítsd még sóval, borssal. Könnyen gyúrható masszát kell kapnod. Ha szükséges, szórj még hozzá zsemlemorzsát.
Formázz a cukkinis keverékből kisebb golyókat, és panírozd be a szokásos módon. Forgasd lisztbe, majd felvert tojásba és zsemlemorzsába. A végén a felesleges panírt rázd le. Rendezd a golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe, és forró sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Amikor a sajtos cukkinigolyó minden oldala aranybarna, kiveheted a sütőből.
A cukkini savanyúságként is kiváló. Fűszeres olajban eltéve igazán ízletes.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció