Fügével sült mézes-mustáros csirkecomb: fenséges, szaftos ebéd a sütőből

A tepsis mézes-mustáros csirkecomb könnyű, egyszerű fogás, ami fügével sütve fejedelmi ebéd lehet, sőt ünnepi alkalmakra is tökéletes.

Fügével sült mézes-mustáros csirkecomb
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Fantasztikus hétvégi lakomát csaphatsz, ha fügével sült csirkecombot tálalsz ebédre. A szuperegészséges, lédús gyümölcs szezonja nyár végére, ősze elejére esik, így érdemes most feldobni vele a különféle ételeket. A sütik mellett remekül illik a húsokhoz, így a ropogós bőrű csirkéhez is, ami ínyenc mézes-mustáros pácban sütve igazán extra. 

Fügével sült mézes-mustáros csirkecomb

Hozzávalók

  • 6 db csirkecomb
  • 5 db füge
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • bors
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat szükség esetén tisztítsd meg, mosd meg, itasd le róluk a nedvességet, majd sózd be. A mézet keverd össze a mustárral, az olívaolajjal, a balzsamecettel, ízlés szerinti borssal és zúzott fokhagymával, majd kend be vele a csirkecombokat. Rendezd zsiradékkal kikent tepsibe, és rakd a hús mellé a megmosott, feldarabolt fügét. Csorgasd rá a maradék páclét. 
Takard le fóliával, told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 30 percig. Ezt követően fordítsd át a combokat, és fólia nélkül süsd további 10-15 percig. Ha a húsba könnyen beleszalad egy hegyes kés, kívül pedig szép piros, kiveheted a sütőből. Tálaláskor szórd meg petrezselyemmel.
A füge töltve is fantasztikus! Főleg, ha kecskesajtot teszel bele.  

Ezt is szeretjük