Omlós és illatos: fügés mini piték karamellával
Elképesztően finom
A ropogós tészta a közepében megbújó karamellel és a mézédes fügével igazi hangulatjavító.

Ez is érdekelhet

Tavaszindító Vásárlási Maraton! (x)

5 tipp, hogy hogyan lendítsd fel a szépségszalonod forgalmát! (x)

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

Bettina fejlődése végre beindult (x)

beauty and style

Füstös cicaszem a szezon csúcstrendje: így készítsd el a sztárok kedvenc sminkjét »

Szupernőies, de rém egyszerű frizura rövid hajú koszorúslányoknak: ez a minikonty percek alatt elkészül »

Mintha retusálná a fáradtság nyomait, és láthatatlan a bőrön: multifunkciós, hidratáló alapozót teszteltetünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Készíts izgalmas fügés mini pitéket, melyek önmagukban is az asztal díszei lehetnek. Nem árt, ha a tészta egy egész éjszakán át a hűtőben pihen. A túlérett fügéket is bátran felhasználhatod ebbe a sütibe. Némethné Zsuzsa receptje jó alap a kellemes őszi hangulathoz.

Fügés mini pite

Hozzávalók 3 darabhoz:

A tésztához

  • 15 dkg búzaliszt
  • 7.5 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • csipet só

A töltelékhez

  • 5 db füge
  • 3 kis szelet vaj

A karamellhez

  • 10 dkg barnacukor
  • 1 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld át, morzsold össze a vajjal. Add hozzá a tojást, a cukrot és a sót, majd jól gyúrd össze. Sima, könnyen formázható tésztát kell kapnod. Tekerd fóliába, és tedd a hűtőbe egy éjszakára. Másnap a karmellhez rakd a cukrot egy lábosba, és kis tűzön kezdd melegíteni. Ha megolvad, öntsd hozzá a tejszínt, és keverd simára, majd hagyd kihűlni.

A fügét tisztítsd meg, a szárát csípd le, és szeleteld fel. Készítsd elő a kis formákat. Nem kell őket külön vajazni. Nyújtsd kör alakúra a tésztát úgy, hogy valamivel nagyobb legyen, mint a forma. Igazgasd bele a sütit. Rakd rá a karamellt és a fügét. Hajtsd rá a tésztát a széléről, majd mindegyik tetejére tegyél egy-egy kis darab vajat. Süsd 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig. Ha szép aranybarna a pite, vedd ki, hagyd kihűlni, majd porcukorral szórd meg.

Ezt is szeretjük