Omlós, gyümölcsös süti mandulakrémmel töltve
Ezzel Gordon Ramsay is elégedett lenne
Omlós tészta mandulás töltelékkel és fügével: ugye, jól hangzik?

Omlós, gyümölcsös süti mandulakrémmel töltve
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Beindítja a fogyást és feltölti a vitaminraktárakat: rostban gazdag smoothie répával »

A legnőiesebb bőrhatású cuccok az őszre – árakkal, lelőhelyekkel mutatjuk a dögös darabokat »

Ezek voltak a ’80-as évek legnőiesebb fazonjai: most megint divatosak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A frangipane vajas tésztából készül, melybe ha egy kanál rumot is csempészel, még különlegesebb ízvilágot kapsz. A füge helyett pedig az évszaknak megfelelően más gyümölccsel is elkészítheted. Megsütheted tepsiben, torta- vagy több kisebb piteformában, és a változatosság kedvéért morzsával is befedheted. Kard Éva receptjét érdemes kipróbálni.

Fügés-mandulás frangipane

Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál rum
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • fél teáskanál sütőpor

A töltelékhez

  • 12 dkg méz
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 5 dkg sűrű, krémes tejszín
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • füge
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához tedd a lisztet, a porcukrot, a csipet sót, a vaníliás cukrot és a hideg vajat egy tálba, majd robotgéppel kezdd morzsalékosra keverni. Ha a lisztet előtte 30 percre beteszed a fagyasztóba, sokkal omlósabb lesz a tészta. Amikor már jó morzsalékos, add hozzá az egész tojást és a rumot, majd pár pillanatig keverd tovább. Borítsd ki lisztezett felületre, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát, csomagold fóliába, és tedd egy órára a hűtőbe.

A töltelékhez rakd egy tálba a mézet, a lágy vajat, a vaníliaaromát és a sűrű, krémes tejszínt, majd kézi habverővel dolgozd össze. Egyesével add hozzá a tojásokat, a mandulát, a vaníliás pudingport, és keverd simára. A tésztát vedd ki a hűtőből, és lisztezett felületen nyújtsd ki.

Béleld ki vele az előzőleg vajjal kikent és liszttel megszórt formát, majd öntsd rá a mandulás keveréket. A fügéket vágd félbe, rakd ki velük a töltelék tetejét. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 50-55 percig. Ha próba során a beleszúrt tűre vagy hegyes késre nem tapad tészta, elkészült. A sütőből kivéve kend le a tetejét olvasztott mézzel, majd a formában hagyd teljesen kihűlni. Tálalás előtt ízlés szerint szórd meg porcukorral, és szeleteld fel.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük