Omlós, gyümölcsös süti mandulakrémmel töltve

Ezzel Gordon Ramsay is elégedett lenne

Omlós tészta mandulás töltelékkel és fügével: ugye, jól hangzik?

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A frangipane vajas tésztából készül, melybe ha egy kanál rumot is csempészel, még különlegesebb ízvilágot kapsz. A füge helyett pedig az évszaknak megfelelően más gyümölccsel is elkészítheted. Megsütheted tepsiben, torta- vagy több kisebb piteformában, és a változatosság kedvéért morzsával is befedheted. Kard Éva receptjét érdemes kipróbálni.

15776309 5a527e0c5387c494d35c8fe1666b7628 wm

Fügés-mandulás frangipane

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál rum
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • fél teáskanál sütőpor

A töltelékhez

  • 12 dkg méz
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 5 dkg sűrű, krémes tejszín
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • füge
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához tedd a lisztet, a porcukrot, a csipet sót, a vaníliás cukrot és a hideg vajat egy tálba, majd robotgéppel kezdd morzsalékosra keverni. Ha a lisztet előtte 30 percre beteszed a fagyasztóba, sokkal omlósabb lesz a tészta. Amikor már jó morzsalékos, add hozzá az egész tojást és a rumot, majd pár pillanatig keverd tovább. Borítsd ki lisztezett felületre, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát, csomagold fóliába, és tedd egy órára a hűtőbe.

A töltelékhez rakd egy tálba a mézet, a lágy vajat, a vaníliaaromát és a sűrű, krémes tejszínt, majd kézi habverővel dolgozd össze. Egyesével add hozzá a tojásokat, a mandulát, a vaníliás pudingport, és keverd simára. A tésztát vedd ki a hűtőből, és lisztezett felületen nyújtsd ki.

Béleld ki vele az előzőleg vajjal kikent és liszttel megszórt formát, majd öntsd rá a mandulás keveréket. A fügéket vágd félbe, rakd ki velük a töltelék tetejét. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 50-55 percig. Ha próba során a beleszúrt tűre vagy hegyes késre nem tapad tészta, elkészült. A sütőből kivéve kend le a tetejét olvasztott mézzel, majd a formában hagyd teljesen kihűlni. Tálalás előtt ízlés szerint szórd meg porcukorral, és szeleteld fel.

15776323 e127919a043ecbcc56f4063987ac525c wm

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük