Leveles, fügés, körtés pite: gyors, finom és egyszerű
Nem kell túlbonyolítani: a fügés-körtés pite bolti leveles tésztából is fantasztikus, és alig fél óra alatt elkészül.
Az ősz kedvencei, a körte és a füge remekül passzolnak egymáshoz. A pitében is élvezheted egyszerre mindkét gyümölcs ízét. A leveles tésztával nincs sok gond, csak nyújtani és tölteni kell. Akkor is bevetheted, ha hirtelen kell valami finomat készítened. Meg sem kell várnod, míg teljesen kihűl, mert langyosan a legfinomabb.
Fügés, körtés pite
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 4 db füge
- 3 db körte
- 3 evőkanál barna cukor
- 0.5 db citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A körtét hámozd meg, szeleteld fel, és locsold meg a citrom levével. A fügét alaposan mosd meg, és vágd négy részre. Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel, és lisztezett felületen nyújtsd ki. Egyengesd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és szurkáld meg villával több helyen. A széleit hajtsd fel egy-két centi szélesen. Ez szép keretet ad a sütinek.
A tésztát hintsd meg a barna cukorral, erre rakd a gyümölcsszeleteket. Szórd meg a tetejét is kevés cukorral, vaníliával, és előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg körülbelül 15-20 perc alatt. Sütés közben a gyümölcs megkaramellizálódik, és finom puha lesz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció