Zamatos frankfurti leves sok virslivel - Belülről is jól átmelegít
Ha igazán finom frankfurti levesre vágysz, különösen a fűszerezésre kell figyelned.

Zamatos frankfurti leves sok virslivel - Belülről is jól átmelegít
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Csodás úszó virágok az esküvőn: látványos dekoráció a vacsoraasztalra »

A legjobb szemüvegkeret az arcformádhoz - Így állapítsd meg, melyik illik hozzád! »

Így szűkítsd be a farmered szárát, ha nem elég passzentos - Nőiesebb lesz tőle »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyszerűen elkészíthető, laktató frankfurti leves az idény slágere. Érdekesség, hogy az ételt a német városban egyáltalán nem ismerik. Az elnevezés vélhetően a belekerülő, jó minőségű virslire utal, amin nem érdemes spórolni. Tehetsz bele még más zöldséget, például répát is. Akkor lesz igazán jó, ha többféle, a kelhez passzoló fűszert használsz.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 35 dkg virsli
  • 1 fej kelkáposzta
  • 3 db közepes krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db leveskocka
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 kávéskanál majoranna
Recept idők

Elkészítés:

A kelkáposztát vágd félbe, a torzsát szedd ki, majd vékonyan szeleteld fel. Tedd egy nagyobb lábosba, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, majd forrald három-négy percig. Öntsd le róla a levet, és rakj rá tiszta vizet. Pakold bele a megpucolt, kis kockákra vágott krumplit, az aprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Fűszerezd majoránnával, őrölt köménnyel és morzsold bele a leveskockát.
 

Ha a krumpli puha, karikázd bele a virsliket. A tejfölt, a lisztet és a pirospaprikát keverd össze egy-két merőkanálnyi meleg főzőlével, és öntsd a káposztához. Forrald össze pár perc alatt, majd vedd le a tűzről, és melegen tálald.

Blog.hu ajánló