A klasszikus franciasaláta receptje: nem lehet elrontani
A majonézes franciasaláta nem hiányozhat semmilyen ünnepi hidegtálról.

A klasszikus franciasaláta receptje: nem lehet elrontani
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Házibulik nagy kedvence az egyszerűen elkészíthető franciasaláta, amely pirítóssal, önmagában vagy köretként is népszerű. Még könnyebb dolgod lesz, ha a szinte minden boltban kapható, mélyhűtött franciasaláta-keveréket használod hozzá, de ha a klasszikus recepttel dolgoznál, akkor ezt próbáld ki. Érdemes előre elkészíteni, mert kifejezetten jót tesz neki, ha sokáig pihenteted a hűtőben. 

Franciasaláta recept

Hozzávalók 8 személyre

  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg alma
  • 20 dkg ecetes uborka
  • 10 dkg krumpli
  • 10 dkg fehérrépa
  • 6 dl majonéz
  • 4 dl tejföl
  • 4 evőkanál mustár
  • citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit, sárgarépát és a fehérrépát vágd apró, lehetőleg azonos nagyságú kockákra, majd főzd tíz percig. Add hozzá a borsót, és azzal is főzd még öt-tíz percig attól függően, hogy mennyire roppanósan szereted a zöldségeket. Szűrd le, csepegtesd le, és hűtsd egy kicsit.

A tejfölt keverd össze a majonézzel és a mustárral. Ebbe a szószba rakd bele a zöldségeket, valamint a felkockázott uborkát és almát. Ízlés szerint sózd  és borsozd meg, csepegtess bele citromlevet. Ha kicsit édesebben szereted, kevés cukrot - ehhez a mennyiséghez 1-2 teáskanál elég - is tehetsz bele. Rakd hűtőbe tálalás előtt, hogy az ízek jól összeérjenek.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Ezt is szeretjük