A klasszikus franciasaláta receptje: nem lehet elrontani
A majonézes franciasaláta nem hiányozhat semmilyen ünnepi hidegtálról.

A klasszikus franciasaláta receptje: nem lehet elrontani
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Házibulik nagy kedvence az egyszerűen elkészíthető franciasaláta, amely pirítóssal, önmagában vagy köretként is népszerű. Még könnyebb dolgod lesz, ha a szinte minden boltban kapható, mélyhűtött franciasaláta-keveréket használod hozzá, de ha a klasszikus recepttel dolgoznál, akkor ezt próbáld ki. Érdemes előre elkészíteni, mert kifejezetten jót tesz neki, ha sokáig pihenteted a hűtőben. 

Franciasaláta recept

Hozzávalók 8 személyre:

  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg alma
  • 20 dkg ecetes uborka
  • 10 dkg krumpli
  • 10 dkg fehérrépa
  • 6 dl majonéz
  • 4 dl tejföl
  • 4 evőkanál mustár
  • citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit, sárgarépát és a fehérrépát vágd apró, lehetőleg azonos nagyságú kockákra, majd főzd tíz percig. Add hozzá a borsót, és azzal is főzd még öt-tíz percig attól függően, hogy mennyire roppanósan szereted a zöldségeket. Szűrd le, csepegtesd le, és hűtsd egy kicsit.

A tejfölt keverd össze a majonézzel és a mustárral. Ebbe a szószba rakd bele a zöldségeket, valamint a felkockázott uborkát és almát. Ízlés szerint sózd  és borsozd meg, csepegtess bele citromlevet. Ha kicsit édesebben szereted, kevés cukrot - ehhez a mennyiséghez 1-2 teáskanál elég - is tehetsz bele. Rakd hűtőbe tálalás előtt, hogy az ízek jól összeérjenek.

Ezt is szeretjük