Francia rakott krumpli
Tökéletes egytál munka után
A francia rakott krumpli ropogósabb, krémesebb, mint a miénk. Nem utolsósorban könnyebb elkészíteni.

Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

beauty and style

Éveket letagadhat a 45-ből: Kate Moss új frizurája telitalálat »

Hatékonyabb, mint a citromos víz: ezt idd, ha lassú az anyagcseréd »

5 szupernőies frizura Palvin Barbitól: a félhosszú fazon és a retró göndörség is jól áll neki »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A francia rakott krumpliba nem kell kolbász, és a tojásfőzéssel sem megy el időd. Önmagában is laktató, finom fogás, húsok mellé pedig isteni köret. Mindenképpen kínálj mellé friss salátát vagy savanyúságot.

Francia rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,5 kg krumpli
  • 10 dkg trappista sajt
  • 0,5 l tejszín
  • 2 tojás
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fehérbors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit főzd meg sós vízben, ügyelve arra, hogy ne essen szét. Majd hámozd meg, és karikázd fel egyforma vékony szeletekre. Helyezd a krumplikat vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt, hőálló tálba, és rétegezd őket egymásra. A sorok közé tegyél vajdarabkákat. Keverd simára a két tojássárgáját a tejszínnel, és szórd meg ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval.

Verd habbá a tojásfehérjét, és óvatosan forgasd bele a tejszínes mártásba, majd öntsd nyakon vele a krumplirétegeket. A sajtot reszeld le, és szórd a tetejére. Tedd a francia rakott krumplit előmelegített sütőbe, és 190 fokon addig süsd, amíg a mártást magába nem szívja, a teteje pedig aranybarna színben nem pompázik.

Ezt is szeretjük