Tejszínes bögrés francia palacsinta - Étcsokis töltelékkel
A francia palacsinta rögtön nagy családi kedvenc lesz. Elsőre is próbálkozhatsz dupla adaggal.
A francia palacsinta vagy crepe a tejszíntől és a vajtól lesz igazán különleges. A tésztába reszelhetsz még narancs- vagy citromhéjat is. Lekvárral, gyümölccsel vagy csokival megtöltve tényleg ellenállhatatlan. Ez a változat jóval laktatóbb, mint a hagyományos palacsinta.
Francia palacsinta
Hozzávalók 12 darabhoz
- 2 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 bögre habtejszín
- fél bögre cukor
- 5 tojás
- 5 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Krémhez
- 20 dkg étcsokoládé
- 4 evőkanál cukor
- 3 tojás
Elkészítés:
A vajat olvaszd meg, majd egy kicsit tedd félre. Arra ügyelj, hogy ne legyen forró. A cukrot keverd el a tojással - a fehérjét és a sárgáját is -, öntsd hozzá a tejet, a tejszínt, add hozzá a vaníliás cukrot, a sót és a lisztet. Dolgozd gépi habverővel csomómentesre a masszát, végül keverd hozzá a vajat is.
Hagyd legalább 30 percig letakarva állni. Pihentetést követően hevíts kevés olajat a serpenyőben, majd tégy bele egy merőkanálnyi masszát, és süsd meg a palacsinta mindkét oldalát körülbelül fél-fél perc alatt.
A krémhez vízgőz felett olvaszd fel a csokoládét. A tojásfehérjét verd kemény habbá a cukorral. Forgasd bele a sárgákat és a megolvasztott csokoládét, majd keverd össze. A palacsintákat kend meg a krémmel, és porcukorral megszórva kínáld.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció