Tejszínes bögrés francia palacsinta - Étcsokis töltelékkel

A francia palacsinta rögtön nagy családi kedvenc lesz. Elsőre is próbálkozhatsz dupla adaggal.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A francia palacsinta vagy crepe a tejszíntől és a vajtól lesz igazán különleges. A tésztába reszelhetsz még narancs- vagy citromhéjat is. Lekvárral, gyümölccsel vagy csokival megtöltve tényleg ellenállhatatlan. Ez a változat jóval laktatóbb, mint a hagyományos palacsinta. 

Francia palacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre habtejszín
  • fél bögre cukor
  • 5 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

Krémhez

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd meg, majd egy kicsit tedd félre. Arra ügyelj, hogy ne legyen forró. A cukrot keverd el a tojással - a fehérjét és a sárgáját is -, öntsd hozzá a tejet, a tejszínt, add hozzá a vaníliás cukrot, a sót és a lisztet. Dolgozd gépi habverővel csomómentesre a masszát, végül keverd hozzá a vajat is.

Hagyd legalább 30 percig letakarva állni. Pihentetést követően hevíts kevés olajat a serpenyőben, majd tégy bele egy merőkanálnyi masszát, és süsd meg a palacsinta mindkét oldalát körülbelül fél-fél perc alatt.

A krémhez vízgőz felett olvaszd fel a csokoládét. A tojásfehérjét verd kemény habbá a cukorral. Forgasd bele a sárgákat és a megolvasztott csokoládét, majd keverd össze. A palacsintákat kend meg a krémmel, és porcukorral megszórva kínáld.

15791157 ad95071555de12a6d9f95bbb3b489d7b wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük