Tejszínes bögrés francia palacsinta - Étcsokis töltelékkel
A francia palacsinta rögtön nagy családi kedvenc lesz. Elsőre is próbálkozhatsz dupla adaggal.
A francia palacsinta vagy crepe a tejszíntől és a vajtól lesz igazán különleges. A tésztába reszelhetsz még narancs- vagy citromhéjat is. Lekvárral, gyümölccsel vagy csokival megtöltve tényleg ellenállhatatlan. Ez a változat jóval laktatóbb, mint a hagyományos palacsinta.
Francia palacsinta
Hozzávalók 12 darabhoz
- 2 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 bögre habtejszín
- fél bögre cukor
- 5 tojás
- 5 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Krémhez
- 20 dkg étcsokoládé
- 4 evőkanál cukor
- 3 tojás
Elkészítés:
A vajat olvaszd meg, majd egy kicsit tedd félre. Arra ügyelj, hogy ne legyen forró. A cukrot keverd el a tojással - a fehérjét és a sárgáját is -, öntsd hozzá a tejet, a tejszínt, add hozzá a vaníliás cukrot, a sót és a lisztet. Dolgozd gépi habverővel csomómentesre a masszát, végül keverd hozzá a vajat is.
Hagyd legalább 30 percig letakarva állni. Pihentetést követően hevíts kevés olajat a serpenyőben, majd tégy bele egy merőkanálnyi masszát, és süsd meg a palacsinta mindkét oldalát körülbelül fél-fél perc alatt.
A krémhez vízgőz felett olvaszd fel a csokoládét. A tojásfehérjét verd kemény habbá a cukorral. Forgasd bele a sárgákat és a megolvasztott csokoládét, majd keverd össze. A palacsintákat kend meg a krémmel, és porcukorral megszórva kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció