Immunerősítő, sűrű francia hagymaleves - A receptet párizsi ismerősöktől kaptuk
A hideg napokon a laktató, zamatos francia hagymaleves tökéletes fogás.

Immunerősítő, sűrű francia hagymaleves - A receptet párizsi ismerősöktől kaptuk
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Az új kedvenc teraszunk a 7. kerületben: megnyílik a belvárosi dzsungel! (x)

beauty and style

Antioxidánsokban gazdag, házi arcradír: római köménnyel a ráncok ellen »

4 trend, amitől elbúcsúzhatunk 2019 nyarán: jövőre már nem ez lesz a divat »

Összeér a combja, de így tökéletes a teltkarcsú modell: nem engedi, hogy retusálják az idomait »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha úgy érzed, szükséged van immunrendszered erősítésére, netán csak egy zamatos, laktató levesre vágysz, ennél jobbat nem is kívánhatnál. A francia hagymaleves egyszerűsége ellenére elképesztően ízletes. A lassan karamellizálódó hagymától a leves kicsit édeskés lesz. Nem hiányozhat róla a sajtos pirítós sem.

Francia hagymaleves receptje

Hozzávalók:

  • 4 db vöröshagyma
  • 2 db póréhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 db leveskocka
  • 1.5 dl száraz fehérbor
  • 0.5 teáskanál bors
  • 1 késhegynyi szerecsendió

Tetejére

  • 20 dkg ementáli sajt
  • 20 dkg kenyér
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát tisztítsd meg, és vágd vékony karikákra vagy szeletekre. Dobd az olvasztott vajra, és párold rajta kis lángon 25 percig, közben többször kevergesd meg. Amikor megkaramellizálódik, tehát szép barnás lesz a színe, szórd rá a lisztet. Öntsd fel a borral, körülbelül egy liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát.
 

Hintsd meg sóval, borssal, szerecsendióval, és forrald össze az egészet 15 perc alatt, hogy az alkohol elpárologjon belőle, a leves pedig besűrűsödjön. A tetejére rakj pirítóst, és szórd meg bőségesen sajttal. Akkor az igazi, ha ráolvad. Forrón tálald, cipóban még finomabb.

Ezt is szeretjük