Az igazi francia hagymaleves
Laktató, meleg és finom
A karakteres francia hagymalevesnél jobbat nem is kívánhatsz egy esős, hideg napon.

Az igazi francia hagymaleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Abban biztos lehetsz, ha ízletes, laktató francia hagymaleves kerül az asztalra, senkit sem ér majd csalódás. Ráadásul az immunrendszereddel is csodát tesz. Ha igazán ki akarsz tenni magadért, tálald cipóban. Bár nálunk sokan tejszínnel készítik, az az eredeti receptben nem szerepel.

Francia hagymaleves recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl bor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 húsleveskocka
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, karikázd fel. A vajat olvaszd fel, és párold meg rajta a hagymát kis lángon 15-20 perc alatt. Közben kevergesd meg. Ha jól összeesik és karamellizálódik, azaz szép barna színű lesz, add hozzá a lisztet. Azzal is pirítsd egy-két percig.

Öntsd fel egy liter vízzel, majd ízesítsd sóval, borssal, és morzsold bele a leveskockát. Ha van maradék húslevesed, azt is felhasználhatod. Kis lángon, lefedve főzd a levest 15-20 percig. Ha elég sűrű, öntsd hozzá a bort, és hagyd még egy-két percig rotyogni. Pirítóssal és reszelt sajttal forrón tálald.

Ezt is szeretjük