Foszlós mazsolás kalács
Kakaóval reggelire isteni
A hétvége a lusta reggeliké, aminek tökéletes kelléke lehet a foszlós mazsolás kalács. Érdemes nekiállni előző este.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Kleopátra is ezt használta a fürdőszobában: a fekete köménymag olaj kívül-belül szépít »

Ezt idd reggelire, ha laposabb hasat szeretnél: vízhajtó smoothie céklával »

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kalács finom reggelire, és isteni vacsorára, egy pohár tejjel vagy kakaóval felmelegíti az embert a hidegben.

A tésztából semmi esetre se felejtsd kia mazsolát, ami még finomabbá tesz az amúgy is ínycsiklandó süteményt.

Mazsolás kalács

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 6 dkg vaj
  • 1 dkg só
  • 1 tojás
  • 2 és fél dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 2 maroknyi mazsola

A mazsolát néhány órával a felhasználás előtt áztasd be. Az élesztőt morzsold el 2 dl tejben. A vajat olvaszd fel. Az átszitált lisztet dolgozd el a cukorral, a vajjal, az élesztős tejjel, a sóval és a tojás felével. Ha sima a tészta, dolgozd bele a mazsolát is.

Lefedve tedd 70 fokos sütőbe, és ott keleszd fél órán át. Oszd három egyenlő részre, formálj belőlük hurkát, és pihentesd 10-15 percig. Végül fond össze a három tésztacsíkot. A kalácsot letakarva tedd ismét a 70 fokos sütőbe, és hagyd duplájára kelni. Vedd le róla a konyharuhát, és csavard fel a sütő hőmérsékletét 150-180 fokra. Keverd össze a maradék tojást és a tejet, majd ha már negyed órája sül a kalács, kenegesd meg a tetejét. Süsd még 30-40 percig, közben ismételd a kenegetést.

Ezt is szeretjük