Mennyei almás-karamellás fordított süti
Mindenki repetázni akar belőle
Nem is hinnéd, mennyire egyszerű ez a fordított almás süti.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az őszi gyümölcsszezon egyik nagy kedvence lehet, a leveles tésztás változatot Tarte Tatinként is ismerheted, a franciák nagyon büszkék rá, nem véletlenül. A fordított almás sütit a karamell teszi még vonzóbbá.

Fordított almás süti

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 6 alma
  • 2 csésze liszt
  • 1 csésze kristálycukor
  • 1 csésze tej
  • 10 dkg barna cukor
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 5 dkg vaj
  • 1 citrom
  • fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat hámozd meg, szedd ki a magházukat, és szeleteld fel. Csepegtess rájuk citromlevet, így nem barnulnak meg. Serpenyőben olvaszd meg a vajat, karamellizáld meg benne a barna cukrot. Akkor jó, ha folyós. Arra ügyelj, hogy ne égesd el. Keverd hozzá az almát, szórd meg fahéjjal, és tedd egy vajjal kikent pite- vagy tortaformába.

A tojásokat rakd egy tálba, keverd össze jól a cukorral, majd dolgozd hozzá a tejet. Vegyítsd a sót, a sütőport, a lisztet, és forgasd hozzá a tojásos keveréket. Ha a tészta homogén, öntsd az almákra. Rakd előmelegített sütőbe, és 190 fokon 30-35 perc alatt süsd meg. Pihentesd öt-tíz percig, majd fordíts ki a tésztát a formából úgy, hogy az almák legyenek felfelé.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük