Fordított narancsos süti omlós kevert tésztával: sokáig puha marad
Télen is készíthetsz gyümölcsös fordított tortát! A tarte tatin lédús naranccsal fantasztikus.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
A franciák egyik kedvenc süteménye, a tarte tatin eredetileg almával készült, de ma már sokféle gyümölcsös, sőt zöldséges változata is van. Az alapja lehet leveles tészta, vagy akár piskótához hasonló, de annál egyszerűbb kevert süti. A narancs sütés közben megkaramellizálódik, és még édesebb lesz.
Fordított narancsos süti
Hozzávalók:
- 6 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 3 db tojás
- 1 dl olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
A gyümölcsös réteghez
- 2 db narancs
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál vaj
A sziruphoz
- 1 db narancs
- 1 evőkanál cukor
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral, öntsd hozzá az olajat, majd forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Dolgozd csomómentesre, a piskótánál valamivel sűrűbb tésztát kell kapnod. Amennyiben túl sűrűnek találod, adj hozzá kevés vizet vagy tejet.
A narancsokat pucold meg, mosd meg, majd távolítsd el a fehér hártyát, hogy ne legyen keserű a gyümölcs. A vajat rakd egy sütőformába, kend el, szórd meg cukorral, és rakd ki a karikákra vágott naranccsal. Öntsd rá a tésztát, majd told forró sütőbe. Süsd 150 fokon 10 percig, majd 160 fokon 30 percig. Tűpróbával teszteld, ha a sütibe szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Várd meg, míg langyosra hűl, majd fordítsd ki a formából úgy, hogy a narancsos rész kerüljön felülre. A sziruphoz a maradék narancsot facsard ki, keverd össze a cukorral, és locsold meg vele a tésztát.
A narancsos, olajos piskótát is muszáj megkóstolnod. Sokáig finom puha marad.
Még több recept