Fordított narancsos süti omlós kevert tésztával: sokáig puha marad
Télen is készíthetsz gyümölcsös fordított tortát! A tarte tatin lédús naranccsal fantasztikus.
A franciák egyik kedvenc süteménye, a tarte tatin eredetileg almával készült, de ma már sokféle gyümölcsös, sőt zöldséges változata is van. Az alapja lehet leveles tészta, vagy akár piskótához hasonló, de annál egyszerűbb kevert süti. A narancs sütés közben megkaramellizálódik, és még édesebb lesz.
Fordított narancsos süti
Hozzávalók
- 6 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 3 db tojás
- 1 dl olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
A gyümölcsös réteghez
- 2 db narancs
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál vaj
A sziruphoz
- 1 db narancs
- 1 evőkanál cukor
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral, öntsd hozzá az olajat, majd forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Dolgozd csomómentesre, a piskótánál valamivel sűrűbb tésztát kell kapnod. Amennyiben túl sűrűnek találod, adj hozzá kevés vizet vagy tejet.
A narancsokat pucold meg, mosd meg, majd távolítsd el a fehér hártyát, hogy ne legyen keserű a gyümölcs. A vajat rakd egy sütőformába, kend el, szórd meg cukorral, és rakd ki a karikákra vágott naranccsal. Öntsd rá a tésztát, majd told forró sütőbe. Süsd 150 fokon 10 percig, majd 160 fokon 30 percig. Tűpróbával teszteld, ha a sütibe szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Várd meg, míg langyosra hűl, majd fordítsd ki a formából úgy, hogy a narancsos rész kerüljön felülre. A sziruphoz a maradék narancsot facsard ki, keverd össze a cukorral, és locsold meg vele a tésztát.
A narancsos, olajos piskótát is muszáj megkóstolnod. Sokáig finom puha marad.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció