Fordított, fügés süti mézédes gyümölccsel: egyszerű nyár végi édesség
A fügét ne csak aszalva fogyaszd! Nyersen és sütibe is nagyon finom! A gyümölcs sütés során megkaramellizálódik.

fuges-forditott-suti
beauty and style
Top olvasott cikkek

A különféle fordított sütik a franciák specialitásai. Többféle módon is készülhetnek, a leveles és a vajas pitetészta legalább olyan jó választás, mint az egyszerű kevert. Az édes, egzotikus füge nyár végén tökéletes hozzá. Külön karamellizálni nem is kell, hisz a vajban puhára párolódik, és megkaramellizálódik. A süti langyosan és fagyival tálalva a legfinomabb. 

Fordított, fügés süti

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg barna cukor
  • 5 db füge
  • 3 db tojás
  • 1.5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes tortaformát kenj ki jól vajjal, és szórd meg a barna cukorral. Rakd rá ízlésesen a megtisztított, feldarabolt fügéket. 
A tésztához a vajat keverd ki jól a cukorral, majd mehetnek hozzá egyenként a tojások, a tej és a vaníliás cukor is. Dolgozd hozzá a sóval, a sütőporral, a kakaóval és a fahéjjal vegyített lisztet. 
 
A homogénre kevert tésztát kanalazd rá a fügére, majd jól ütögesd meg az edényt. Told be a sütőbe, és 170 fokon süsd 40 percig. Ha kész, nem ragad a tésztába szúrt tűre massza, vedd ki, és pihentesd 10 percig, majd fordítsd egy tányérra, és hűtsd ki. 
Fügéből isteni lekvárt is készíthetsz, ami nemcsak kenyérre kenve isteni, hanem sajtokhoz vagy húsokhoz is kiváló.

Ezt is szeretjük