Karamellás fordított almatorta - Így készül a tökéletes tarte tatin

- Ormótlanok, vastagítják a lábat, de legalább kényelmesek és melegek: ezek a csizmák most a legnépszerűbbek »
- Puffadt szemkörnyék, vizenyős bőr: hasznos tippek, melyek segítségével átformálódik az arc »
- Utálta a csúnya frizuráját, hihetetlen, mit hoztak ki belőle a szakemberek: a vágás és az új hajszín csodát tett »

- Robert Redford ezért utált Barbra Streisanddal együtt forgatni: még az intim jeleneteikhez is két alsót vett magára
- Pokorny Lia és Csányi Sándor fia már 19 éves: a zenész Misi helyes, mint az apja
- 139 ezer forint jár évente: milyen betegségek esetén, és hogyan igényelhető a kedvezmény?
- Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról: népszerűek, de nagy bajt okozhatnak
- Frutti, Bedeco és Africana: emlékszel, mi volt ez a 8 régi élelmiszer?
A tarte tatin története mesébe illő: Stéphanie Tatin véletlenül fordítva pakolta a tepsibe kedvenc süteménye hozzávalóit. Legnagyobb meglepetésére az így kapott illatos almatorta hihetetlenül finom lett. A fordított süteményt érdemes körtével, barackkal, szilvával is elkészíteni.
Fordított almatorta
Hozzávalók 16 darabhoz
Tésztához
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 cl víz
- csipet só
Karamellizált almához
- 18 dkg cukor
- 4 alma
- 7 dkg vaj
- 2,5 dkg porcukor
- 2,5 dkg fahéj
Elkészítés:
Keverd össze egy tálban a lisztet a sóval, a szobahőmérsékletű vajjal, majd az ujjbegyeiddel morzsold össze. Öntsd hozzá a vizet, és alaposan gyúrd össze. Ha a tészta elválik az edény falától, takard le, és tedd a hűtőbe 10-15 percre.
Addig az almákat mosd meg, hámozd meg, a magházat távolítsd el, és vágd négy részre. A karamellhez egy tűzálló serpenyőben vagy tálban kis lángon olvaszd össze a 18 deka cukrot és a vajat, közben kevergesd. Amikor szép világosbarna, rakd rá rózsa formában az almát, majd szórd meg fahéjjal.
Vedd elő a tésztát a hűtőből, és nyújtsd ujjnyi vastagra. Igazgasd az almás rétegre, és hintsd meg porcukorral. Süsd előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 40 percig. Ha a teteje és a tészta széle megbarnul, kiveheted a sütőből. Határozott mozdulattal borítsd ki a formából úgy, hogy a karamellizált alma legyen felül.


Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept