Fokhagymás, tejszínes rakott tészta - 20 perc alatt megsül

Ha gyors, laktató fogásra vágysz, a fokhagymás-tejszínes rakott tészta kapóra jöhet.

Fokhagymás, tejszínes rakott tészta - 20 perc alatt megsül
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy a finom ételek elkészítéséhez nem kellenek órák és izzadtságcseppek. A fokhagymás-tejszínes rakott tészta egy végtelenül egyszerű, mégis kellően ízletes étel. Érdemes a tetejére többféle sajtot reszelni.

Szinte bármilyen tészta lehet az alap, de pennéből, makaróniból különösen finom. Tálaláskor még megszórhatod petrezselyemmel vagy zöldhagymával.

Fokhagymás-tejszínes rakott tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg tészta
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg sonka
  • 3 dl tejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • bors

Kezdj egy fazékban vizet forralni. Ha lobog, dobd bele a tésztát, majd főzd fogkeményre körülbelül hét perc alatt. Ha kész, szűrd le, csepegtesd le, és öblítsd át hideg vízzel. A vöröshagymát aprítsd fel, majd kevés zsiradékon pirítsd meg. Dobd rá a kis darabokra vágott sonkát, és azt is süsd meg. 

Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki zsiradékkal, és rakd bele a tésztát, arra pedig a sonka kerül. Öntsd rá a zúzott fokhagymával, sóval és borssal elkevert tejszínt. Szórd a tetejére a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 15-20 perc alatt. Ha elkezd pirulni, ki is veheted a sütőből.

Ezt is szeretjük