Fokhagymás, tejszínes rakott tészta - 20 perc alatt megsül
Ha gyors, laktató fogásra vágysz, a fokhagymás-tejszínes rakott tészta kapóra jöhet.
Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy a finom ételek elkészítéséhez nem kellenek órák és izzadtságcseppek. A fokhagymás-tejszínes rakott tészta egy végtelenül egyszerű, mégis kellően ízletes étel. Érdemes a tetejére többféle sajtot reszelni.
Szinte bármilyen tészta lehet az alap, de pennéből, makaróniból különösen finom. Tálaláskor még megszórhatod petrezselyemmel vagy zöldhagymával.
Fokhagymás-tejszínes rakott tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg tészta
- 20 dkg sajt
- 10 dkg sonka
- 3 dl tejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- só
- bors
Kezdj egy fazékban vizet forralni. Ha lobog, dobd bele a tésztát, majd főzd fogkeményre körülbelül hét perc alatt. Ha kész, szűrd le, csepegtesd le, és öblítsd át hideg vízzel. A vöröshagymát aprítsd fel, majd kevés zsiradékon pirítsd meg. Dobd rá a kis darabokra vágott sonkát, és azt is süsd meg.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki zsiradékkal, és rakd bele a tésztát, arra pedig a sonka kerül. Öntsd rá a zúzott fokhagymával, sóval és borssal elkevert tejszínt. Szórd a tetejére a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 15-20 perc alatt. Ha elkezd pirulni, ki is veheted a sütőből.