Főzz vacsorát 30 perc alatt!
Eleged van a szendvicsekből, és unod már a félkész kajákat is? Íme, néhány ötlet, amivel jóllakhatsz, és csupán fél órát vesz el a napodból.
Spanyol omlett
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 2 evőkanál tej
- 1 kis fej hagyma
- 50 dkg szikkadt kenyér
- olívaolaj
A tojást keverd fel a tejjel és a sóval, add hozzá a pirított hagymát, és morzsold bele a kenyeret.
Serpenyőben, kevés olajon, közepes lángon süsd az egyik oldalát, majd lapáttal fordítsd meg, és süsd készre. Párolt zöldségekkel vagy salátával kínáld.
Fettuccine alfredo
Hozzávalók:
- 40 dkg hosszú szélesmetélt
- 8 dkg reszelt sajt
- másfél dl tejszín
- 1 szárított chilipaprika
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- koktélparadicsom
Míg a tészta megfő, reszeld le a sajtot, és a felét előmelegített tálban a tejszínnel keverd össze. Ebbe forgasd bele a kész tésztát. A sajtmártást gazdagíthatod főttsonka-csíkokkal is. Negyedeld össze a koktélparadicsomokat, a chilipaprikát pedig morzsold össze az ujjaddal. A tányérra kiszedett tésztát szórd meg a paprikával, a petrezselyemmel, és díszítsd a koktélparadicsomokkal. A maradék reszelt sajtot külön tálkában kínáld hozzá.
Mézes tőkehal
Hozzávalók:
- 80 dkg tőkehalfilé
- 5 dl olaj
- 20 dkg liszt
- egész fahéj
- 2 kávéscsésze méz
- 1 babérlevél
- petrezselyem
A halat tedd lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd add hozzá a babérlevelet, a fahéjat és a petrezselymet. Addig főzd, míg a fehér hab meg nem jelenik a tetején, ne forrald fel. A halat vedd ki a léből, itasd fel a nedvességet, és miután egy kicsit kihűlt, vágd fel ujjnyi vastag csíkokra. A megmaradt főzőléből, a liszt kétharmadából és a mézből keverj sima krémet. A halat először forgasd meg a megmaradt lisztben, majd a mézes krémben, és nem túl forró olajban süsd ki.
Pireneusi fánk
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 12 dkg liszt
- 4 tojás
- 10 dkg vaj
- őrölt fahéj
- vaníliaaroma
- citromhéj
- 1 dkg cukor
- olaj
- vaníliapuding
- 20 dkg csokoládé
- mandulaforgács
A tejet tedd lábosba a sóval, vajjal, fahéjjal, reszelt citromhéjjal, cukorral és pár csepp vaníliával. Ha forrni kezd, szórd bele a lisztet, és kézi robotgép dagasztóspiráljával két percig keverd erős fokozaton. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától. A tűzről levéve egyenként dolgozd bele a tojásokat, és 10-15 percig pihentesd. Ezután kanállal szaggasd bele a bő, forró olajba. Amikor kisült, papírtörlőn itasd fel róla az olajat. Ha a fánkok kicsit meghűltek, oldalt vágd fel, és töltsd meg pudinggal. A csokoládét olvaszd meg gőz felett, forgasd bele a fánkokat, majd szórd meg mandulaforgáccsal.
Olvastad már?
OLVASD EL EZT IS!

- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje

- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs

- alma
- sütemény