A 4 legfinomabb süti a nagyitól
Pite, lepény és kalács? A nagyinak a kisujjában volt mindegyik, de te is könnyen elkészítheted őket, hiszen csak jó recept kell hozzá.

Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fonott kalács

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 7 dkg vaj
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 5 dkg mazsola

Az élesztőt dörzsöld el egy kevés cukorral, majd fél dl langyos tejjel 5 percig keleszd. Ezután a liszttel, a cukorral, a langyos tejjel, a vajjal, a tojásokkal és egy csipet sóval dagaszd be. Tedd bele a mazsolát, és dolgozd össze a tésztát. Akkor jó, ha sima, hólyagos.

A tetejét szórd meg liszttel, takard le egy konyharuhával, és keleszd meg. Borítsd lisztezett gyúródeszkára, oszd három darabra, ezeket egyesével sodord ki. A szálakat fond össze, tedd egy kikent tepsire, kend meg tojással, és hagyd kelni. Ha megkelt, újra kend be tojással, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon süsd körülbelül 45 percig. Sütés előtt beszórhatod kristálycukorral vagy szeletelt mandulával is.

Túrós lepény

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 kanál cukor
  • néhány kanál tejföl
  • egy csipet só

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 3 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál dara
  • 10 dkg mazsola
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A lisztet morzsold el a vajjal, a cukorral, a sóval, és a tojássárgájával meg a tejföllel gyúrd össze. Nyújtsd ki akkorára, mint a tepsi, tedd bele, szurkáld meg villával, és félig süsd meg. Készítsd el a tölteléket: a tojások sárgáját keverd el 1,5 dl tejföllel, 10 dkg porcukorral, a darával, a megtisztított mazsolával. Vegyítsd hozzá a szitán áttört túrót, és végül a tojásfehérjéből vert kemény habot. A tölteléket simítsd el a kihűlt tésztán, a tetejét kend meg a maradék tejföllel, és süsd világosra. Még melegen szórd meg a vaníliás cukorral elkevert porcukorral.

Diós pite

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • körülbelül 1 dl tejföl
  • fél csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 15 dkg liszt
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojásfehérje
  • fél csomag sütőpor
  • lekvár

A tésztához morzsold össze a lisztet és a vajat, majd a többi hozzávalóval gyúrd össze, és oszd két részre. Az egyik felével bélelj ki egy tepsit, kend meg pikáns lekvárral. A töltelék hozzávalóit jól keverd össze, majd kend rá a tésztára. A tészta másik felével borítsd be, villával szurkáld meg, és lassú tűznél süsd meg.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Hókifli

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 20 dkg margarin
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál cukor
  • tej
  • pici só
  • körülbelül 10 dkg vaníliás porcukor
  • a töltelékhez ízlés szerint lekvár, darált dió, mák, túró

Az élesztőt futtasd fel a cukros tejben. A lisztet morzsold el a margarinnal, add hozzá a cukrot, a sót, az élesztőt, a tejfölt, és annyi tejet, hogy összeálljon. Hagyd egy órát pihenni, majd nyújtsd ki 3 mm vastagságúra, és pogácsaszaggatóval szaggasd ki. Töltsd meg ízlés szerint bármilyen töltelékkel, például szilvalekvárral, és formálj kis kifliket belőle. De üresen is hagyhatod. Előmelegített sütőben süsd meg, és még forrón forgasd meg a vaníliás porcukorban.

Ezt is szeretjük