Kevés kalóriás görögdinnye-saláta fetával: a gyümölcs és a sajt nagyon jól megy egymáshoz
A görögdinnyéhez nagyon jól megy a feta sajt, egy finom saláta alapanyagaként például hűsítő és egészséges fogás varázsolható belőlük.

Az egyszerre édes és sós, fetás görögdinnye-saláta hűsítő finomság a nagy nyári melegben. A sajt és a gyümölcs párosítása a magyar konyhától sem idegen, hiszen nálunk is bevett dolog például szőlőt vagy almát enni hasonló módon. A salátához jól megy az uborka és a különböző zöldfűszerek is.
Fetás görögdinnye-saláta
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg feta sajt
- 2 szelet görögdinnye
- 1 kígyóuborka
- 1 csokor petrezselyem
- mentalevelek
Elkészítés:
A dinnyét vágd ki a héjából, és vágd egyforma kockákra. A fetát csepegtesd le, és szintén kockázd fel. Az uborkát alaposan mosd meg, és vágd karikákra. Helyezd el őket egy salátástálban, és dobd rájuk a megmosott, letépkedett petrezselymet és a mentaleveleket. Forgasd óvatosan össze, hogy a sajt és a dinnye ne essen szét, és tálalásig tartsd a hűtőben.
Nyáron minden saláta finomabb: kaprosan és tejfölösen mennyei az uborkasaláta is.
5 perc alatt elkészül a nyár kedvenc uborkasalátája – Mutatjuk a TikTok slágerét
A krémes és zamatos uborkasaláta pillanatok alatt elkészül, sültek mellé tökéletes kísérő.
Elolvasom