Házi Ferrero süti pillekönnyű piskótából, mennyei töltelékkel
Képtelenség neki ellenállni
A tömény csokis, mogyorós házi Ferrero süti igazi boldogságbomba.

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Változatos és nőies is lehet a rövid haj: ezek a fazonok mindig befutók »

Újból fehér lesz a ruha besárgult hónalja, ha ezt használod rá: csak a konyháig kell menni érte »

Mélyen hidratálják a bőrt és csökkentik a ráncokat: ceramidok nélkül nincs szép bőr »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a Ferrero csokit szereted, akkor ezzel az édességgel sem tudsz betelni. Tortaformában sütve igazi ünnepi desszert is lehet. Az elkészítésében pedig semmi nehézség nincs, hiába tűnik bonyolultnak.

Ferrero süti

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 tojás
  • 1,5 teáskanál kakaópor

A csokis krémhez

  • 35 dkg étcsoki
  • 1,5 dl tejszín
  • 6 dkg vaj

Tetejére

  • pörkölt mogyoró
Recept idők

Elkészítés:

A jó minőségű, lehetőleg 70%-os étcsokit olvaszd fel kis lángon, majd hagyd visszahűlni. Szitáld egy tálba a porcukrot, add hozzá a puha vajat, és keverd össze. Egyesével rakd hozzá a tojásokat, majd csorgasd hozzá a kihűlt csokit. A lisztet vegyítsd a kakaóval, és állandóan kevergetve kanalazd a masszához. Dolgozd simára egy-két perc alatt, majd öntsd egy vajjal kikent, kilisztezett tortaformába. Előmelegített sütőben 170 fokon süsd meg 35-40 perc alatt.

A krémhez egy lábosban kis lángon olvaszd össze a csokit és a vajat. Közben folyamatos kevergesd. Vedd le a tűzről, majd dolgozd hozzá a tejszínt is. Rakd hűtőszekrénybe 30-40 percre, közben többször keverd át. Ha a massza túl sűrű, tedd mikrohullámú sütőbe 10-15 másodpercre, így lazíthatod az állagát.

Végül állítsd össze a sütit. A tésztát vágd ketté, és a krém felét kend az egyik lapra. Rakd rá a másik lapot, majd egyengesd el a tetején a maradék csokis masszát. Szórd meg apróra vágott pörkölt mogyoróval, és tálalásig tárold a hűtőben.

Ezt is szeretjük