Csodálatos mogyorós-csokis Ferrero Rocher-torta: otthon is könnyen elkészítheted

A Ferrero Rocher-torta ízében hasonlít a népszerű csokira, és otthon sem nehéz elkészíteni.

Ferrero Rocher-torta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha valami különlegessel szeretnéd a hétvégén meglepni a családot, a Ferrero Rocher-torta telitalálat lesz. A kakaós piskótalapok között lágyan bújik meg a nutellás, mascarponés töltelék, az egészet pedig fényes csokimáz vonja be, amelyben szintén roppannak a mogyoródarabok.

Ferrero Rocher-torta

Hozzávalók 12 szelethez

A piskótához:

  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1.5 evőkanál olaj
  • 1 púpozott evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 0.5 dl tej
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez

A töltelékhez:

  • 40 dkg mascarpone
  • 20 dkg Nutella
  • 10 dkg sótlan mogyoró
  • 2 dl habtejszín

A tetejére:

  • 20 dkg étcsoki
  • 5 dkg sótlan mogyoró
  • 1 dl habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgájákat keverd ki a cukorral, és adagold a tojáshabhoz. Add hozzá az olajat, a tejet, végül szitáld bele a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Most már csak fakanállal keverd el, majd kanalazd egy 20 centi átmérőjű, kivajazott, kilisztezett tortaformába, és 180 fokon 30 perc alatt süsd ki. Amikor készen van, borítsd ki egy deszkára, és így hagyd kihűlni.

 

Amíg a tészta hűl, állítsd össze a tölteléket. A jól behűtött tejszínt verd habbá, majd forgasd bele a mascarponét és a Nutellát. A mogyorót száraz serpenyőben pirítsd meg. A kihűlt piskótát éles késsel vágd három lapra. Az egyiket kend meg a krém egyharmadával, ezen oszd el a mogyoró felét, majd fedd be egy újabb lappal, erre jöhet a krém másik harmada és a kimaradt mogyoró. Végül fedd be a harmadik darab piskótával, a krém maradékával pedig vond be a torta tetejét és oldalát. Tedd be a hűtőbe 2-3 órára, hogy összeálljon. 

 

A krémhez a csokit tördeld egy tálba, öntsd le meleg tejszínnel, és keverd össze, amíg elolvad. Add hozzá a felaprított, pirított mogyorót, és vond be vele a torta tetejét és oldalát. Tedd vissza a hűtőbe még néhány órára, hogy a máz megszilárduljon.

A mákos gubából is válhat ünnepi sütemény! Mutatjuk, hogyan készíthetsz belőle tortát.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük