Új műsorvezetők a FEM3 csatornán!

Zimány Linda és Joshi Bharat is csatlakozott a Boszorkánykonyha csapatához, hogy a női nézők kedvében járjon.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A FEM3 csatorna gondoskodik arról, hogy a nap 24 órájában tartalmas kikapcsolódást nyújtson a női nézőknek. Az amerikai sorozatokon és filmeken túl saját gyártású műsorral is készülnek, csupa olyan témát érintve, amely minket, nőket érdekelhet.

A Boszorkánykonyha második évadában Némethy Marcsi és Gombos Edina mellett rendszeresen feltűnik a képernyőn Joshi Bharat és Zimány Linda is. Mindketten önálló rovatot kaptak - abban segítenek, amihez a legjobban értenek: Joshi életvezetési tanácsokat ad szerdánként, míg Linda csütörtökönként látja el divattanácsokkal nőtársait.

Természetesen a gasztronómiai különlegességek sem maradhatnak el, a műsorvezetők újabb és újabb receptekkel segítenek megújítani a háziasszonyok repertoárját.

Íme, egy kis ízelítő, készítsd el te is az alábbi finomságokat!

Gyömbéres-birsalmás csirke fenyőmagos rizzsel, ropogós baconnel

Hozzávalók:

A csirkéhez:

  • 70 dkg csirkemell
  • 2 birsalma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 citrom leve
  • 4-5 kanál méz
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 5 dkg vaj

A rizshez:

  • 1 bögre rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál fenyőmag
  • 5-6 szelet bacon

Forralj fel egy liter vizet a citrom levével és egy evőkanál mézzel együtt. Az almákat darabold fel, majd főzd őket 10-12 percig úgy, hogy ne puhuljanak meg túlzottan. Ha ez megvan, vedd ki őket a fazékból, és miután lecsöpögtetted, kockázd fel, a csirkemellel együtt. Olvaszd meg a vajat, pirítsd meg rajta a felkarikázott hagymát, majd add hozzá a csirkét. Szórd meg a gyömbérrel és a borssal, adj hozzá egy csipet fahéjat is, és süsd pirosra.

Egy másik serpenyőben vajon karamellizáld a mézet, forgasd át benne az almákat, pirítsd őket néhány percig együtt, majd forgasd össze a csirkével. A rizshez vágd finomra a hagymát, vajon pirítsd meg, add hozzá a rizst, pár percig pirítsd őket együtt, majd kétszeres forró vízzel engedd fel, és fedő alatt párold puhára. A szalonnát serpenyőben süsd pirosra, a feltálalt csirkét dekoráld vele tetszés szerint.

Kuglóf

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 50 dkg élesztő
  • 20 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 1 citrom
  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg kakaópor

A langyos tejben az élesztőt egy kevés cukrorral csomómentesre keverd el, adj hozzá annyi lisztet, hogy tejfölsűrűségű legyen, majd tedd meleg helyre. A margarint keverd habosra a porcukorral, majd egyenként add hozzá a tojások sárgáját. A kikevert zsiradékra öntsd rá az érett kovászt, majd tedd bele a lisztet és az ízesítőket - vaníliás cukor, citromhéj, só -, és tej hozzáadásával gyúrd képlékenyre. Tedd langyos helyre kelni, a kelesztés után pedig gyúrd össze. Oszd két részre, az egyiket kakaóval és kevés tejjel gyúrd össze, majd a két tésztát összecsavarva helyezd sütőformába. 160-170 fokon körülbelül 50-60 percig kell sütnöd.

Ha további ínycsiklandozó receptekre vágysz, kövesd a Boszorkánykonyhát a FEM3-on. A recepteket a műsor honlapján is megtalálod, a részletekért kattints ide!
Ezt is szeretjük