Új műsorvezetők a FEM3 csatornán!
Zimány Linda és Joshi Bharat is csatlakozott a Boszorkánykonyha csapatához, hogy a női nézők kedvében járjon.
A FEM3 csatorna gondoskodik arról, hogy a nap 24 órájában tartalmas kikapcsolódást nyújtson a női nézőknek. Az amerikai sorozatokon és filmeken túl saját gyártású műsorral is készülnek, csupa olyan témát érintve, amely minket, nőket érdekelhet.
A Boszorkánykonyha második évadában Némethy Marcsi és Gombos Edina mellett rendszeresen feltűnik a képernyőn Joshi Bharat és Zimány Linda is. Mindketten önálló rovatot kaptak - abban segítenek, amihez a legjobban értenek: Joshi életvezetési tanácsokat ad szerdánként, míg Linda csütörtökönként látja el divattanácsokkal nőtársait.
Természetesen a gasztronómiai különlegességek sem maradhatnak el, a műsorvezetők újabb és újabb receptekkel segítenek megújítani a háziasszonyok repertoárját.
Íme, egy kis ízelítő, készítsd el te is az alábbi finomságokat!
Gyömbéres-birsalmás csirke fenyőmagos rizzsel, ropogós baconnel
Hozzávalók:
A csirkéhez:
- 70 dkg csirkemell
- 2 birsalma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 citrom leve
- 4-5 kanál méz
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 5 dkg vaj
A rizshez:
- 1 bögre rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dkg vaj
- 2 evőkanál fenyőmag
- 5-6 szelet bacon
Forralj fel egy liter vizet a citrom levével és egy evőkanál mézzel együtt. Az almákat darabold fel, majd főzd őket 10-12 percig úgy, hogy ne puhuljanak meg túlzottan. Ha ez megvan, vedd ki őket a fazékból, és miután lecsöpögtetted, kockázd fel, a csirkemellel együtt. Olvaszd meg a vajat, pirítsd meg rajta a felkarikázott hagymát, majd add hozzá a csirkét. Szórd meg a gyömbérrel és a borssal, adj hozzá egy csipet fahéjat is, és süsd pirosra.
Egy másik serpenyőben vajon karamellizáld a mézet, forgasd át benne az almákat, pirítsd őket néhány percig együtt, majd forgasd össze a csirkével. A rizshez vágd finomra a hagymát, vajon pirítsd meg, add hozzá a rizst, pár percig pirítsd őket együtt, majd kétszeres forró vízzel engedd fel, és fedő alatt párold puhára. A szalonnát serpenyőben süsd pirosra, a feltálalt csirkét dekoráld vele tetszés szerint.
Kuglóf
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 50 dkg élesztő
- 20 dkg porcukor
- 6 tojás
- 1 citrom
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg kakaópor
A langyos tejben az élesztőt egy kevés cukrorral csomómentesre keverd el, adj hozzá annyi lisztet, hogy tejfölsűrűségű legyen, majd tedd meleg helyre. A margarint keverd habosra a porcukorral, majd egyenként add hozzá a tojások sárgáját. A kikevert zsiradékra öntsd rá az érett kovászt, majd tedd bele a lisztet és az ízesítőket - vaníliás cukor, citromhéj, só -, és tej hozzáadásával gyúrd képlékenyre. Tedd langyos helyre kelni, a kelesztés után pedig gyúrd össze. Oszd két részre, az egyiket kakaóval és kevés tejjel gyúrd össze, majd a két tésztát összecsavarva helyezd sütőformába. 160-170 fokon körülbelül 50-60 percig kell sütnöd.