Lisztmentes felhőkenyérrecept: laktat, és nem hizlal
Hódít a pillekönnyű felhőkenyér a diétázók körében. Remekül pótolja a péksütiket, és nem nagy kihívás elkészíteni!
A gluténmentes felhőkenyérrel könnyű a diéta, hisz semleges íze miatt változatosan felhasználható. Készíthetsz belőle szendvicset, megkenheted kencékkel, sőt, nagyobb formában sütve, feltétekkel pizzaként is kínálhatod. Zöldfűszerekkel, fokhagymával tovább turbózhatod. Csupán 10 percet kell vele dolgoznod, a többit a sütő elintézi.
Felhőkenyér recept
Hozzávalók 8 darabhoz
- 3 db tojás
- 3 evőkanál krémsajt
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 1 mokkáskanál só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját gépi habverővel dolgozd habosra a krémsajttal, a szódabikarbónával és a sóval. A fehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd hozzá a krémsajtos keveréket. Fontos, hogy ne törd össze a habot, különben nem lesz könnyű a tészta.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egy evőkanál segítségével készíts ki kupacokat egymástól nagyobb távolságra. Ne legyenek túl vékonyak a kenyérkék, különben nagyon szárazak lesznek. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 15-20 perc alatt. Amikor szép aranybarna a péksüti, vedd ki a sütőből. Ekkor még könnyen törik, ezért várd meg, míg kihűl, utána szedd csak le a papírról.
Képek: Getty Images.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció