Lisztmentes felhőkenyérrecept: laktat, és nem hizlal

Hódít a pillekönnyű felhőkenyér a diétázók körében. Remekül pótolja a péksütiket, és nem nagy kihívás elkészíteni!

Lisztmentes felhőkenyérrecept: laktat, és nem hizlal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gluténmentes felhőkenyérrel könnyű a diéta, hisz semleges íze miatt változatosan felhasználható. Készíthetsz belőle szendvicset, megkenheted kencékkel, sőt, nagyobb formában sütve, feltétekkel pizzaként is kínálhatod. Zöldfűszerekkel, fokhagymával tovább turbózhatod. Csupán 10 percet kell vele dolgoznod, a többit a sütő elintézi.

Felhőkenyér recept

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál krémsajt
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját gépi habverővel dolgozd habosra a krémsajttal, a szódabikarbónával és a sóval. A fehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd hozzá a krémsajtos keveréket. Fontos, hogy ne törd össze a habot, különben nem lesz könnyű a tészta.
 

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egy evőkanál segítségével készíts ki kupacokat egymástól nagyobb távolságra. Ne legyenek túl vékonyak a kenyérkék, különben nagyon szárazak lesznek. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 15-20 perc alatt. Amikor szép aranybarna a péksüti, vedd ki a sütőből. Ekkor még könnyen törik, ezért várd meg, míg kihűl, utána szedd csak le a papírról.

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük