Lisztmentes felhőkenyérrecept: laktat, és nem hizlal
Hódít a pillekönnyű felhőkenyér a diétázók körében. Remekül pótolja a péksütiket, és nem nagy kihívás elkészíteni!

Lisztmentes felhőkenyérrecept: laktat, és nem hizlal
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Arcszérum kávézaccból és avokádómagból? Újrahasznosítás már a szépségápolásban is »

Mellélőtt szettjével a gyönyörű színésznő: mi történt Chloë Moretz stílusérzékével? »

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gluténmentes felhőkenyérrel könnyű a diéta, hisz semleges íze miatt változatosan felhasználható. Készíthetsz belőle szendvicset, megkenheted kencékkel, sőt, nagyobb formában sütve, feltétekkel pizzaként is kínálhatod. Zöldfűszerekkel, fokhagymával tovább turbózhatod. Csupán 10 percet kell vele dolgoznod, a többit a sütő elintézi.

Felhőkenyér recept

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál krémsajt
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját gépi habverővel dolgozd habosra a krémsajttal, a szódabikarbónával és a sóval. A fehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd hozzá a krémsajtos keveréket. Fontos, hogy ne törd össze a habot, különben nem lesz könnyű a tészta.
 

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egy evőkanál segítségével készíts ki kupacokat egymástól nagyobb távolságra. Ne legyenek túl vékonyak a kenyérkék, különben nagyon szárazak lesznek. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 15-20 perc alatt. Amikor szép aranybarna a péksüti, vedd ki a sütőből. Ekkor még könnyen törik, ezért várd meg, míg kihűl, utána szedd csak le a papírról.

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük