Mennyei, fekete ribizlis kevert süti: a bögrés, kefires tészta pillekönnyű
A fekete ribizliből érdemes minél többet fogyasztani. Épp ezért csempéssz az egyszerű kevert sütibe is!

feketeribizlis-kevert-suti
Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Simábbnak tűnik a pattanásos, hepehupás bőr, ha így kerül fel rá a smink: finom alapozással is jó fedést lehet elérni »

Csodaszép frizurák minden alkalomra, rövid hajból: a konty sem lehetetlen »

Egyetlen mozdulat, és eltűnik a hasi zsírpárna: a teltkarcsú modell öltözködési trükkjei aranyat érnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fekete ribizli isteni szörpnek, de a legkönnyebb kevert süti is finomabb lesz tőle. Még a méricskélés is pofonegyszerű, ha a kefires bögrét választod mércének.   

Fekete ribizlis kevert süti

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre kefir
  • 1 bögre fekete ribizli
  • 0.75 bögre cukor
  • 0.75 bögre olaj
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, és habosítsd a cukorral, valamint a vaníliával. Dolgozd hozzá a kefirt, az olajat, majd forgasd össze a sütőporral és fahéjjal vegyített liszttel. Kavard simára a tésztát. 


Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, szórd rá a száráról leszedett, megmosott, lecsepegtetett fekete ribizlit, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Amikor már kellemes az illata, szép magas és világosbarna, teszteld tűpróbával. Ha beleszúrsz a tésztába egy tűt, és nem ragad rá massza, kiveheted a sütőből.  
A ribizli az édes morzsasütibe
is tökéletes. Egyszerre lesz savanykás és édes a csodás desszert. 
 

Ezt is szeretjük