A legfinomabb házi Fekete-erdő torta
A népszerű Fekete-erdő tortát bármilyen alkalomra megsütheted.
A németek egyik legnépszerűbb édességét, a Fekete-erdő tortát nem a legegyszerűbb és a leggyorsabb elkészíteni, de megéri a fáradozást. A lapokat egyesével is megsütheted. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, a tésztát összeállításkor locsold meg meggypálinkával. Nincs két egyforma recept, de ezzel biztosra mehetsz.
Fekete-erdő torta
Hozzávalók 16 szelethez
Tésztához
- 6 evőkanál cukor
- 5 tojás
- 4 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
Meggytöltelékhez
- 70 dkg meggy
- 15 dkg cukor
- 1 evőkanál zselatin
- 1 mokkáskanál fahéj
Tejszínhabos réteghez
- 5 dl tejszín
- 2 evőkanál zselatin
Tetejére
- 20 dkg étcsoki
- meggy
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat keverd habosra a cukorral, majd kanalanként add hozzá az átszitált lisztet és a kakaóport. Az egészet óvatosan forgasd össze. Ha csomómentes, simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt kerek tortaformába, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd meg 170 fokon 25-30 perc alatt. A formából borítsd ki. Ha kihűl, a tésztát vágd három lapra.
A töltelékhez a kimagozott, megmosott, lecsepegtetett meggyet aprítsd fel, majd a gyümölcs levével, a cukorral és a fahéjjal kis lángon forrald fel. Ha szükséges, önts még hozzá kevés vizet vagy meggyszörpöt. Áztasd kevés vízbe a zselatint, ha megdagad, melegítsd fel. Arra vigyázz, hogy ne forrjon, majd add a meggyhez. Időnként megkeverve hagyd teljesen kihűlni, ez idő alatt meg is keményedik. A tejszínhabhoz a két evőkanál zselatint öntsd le kevés vízzel, majd ha megdagad, melegítsd fel. Keverd a kemény habbá vert tejszínhez.
Állítsd össze a tortát. Az alsó lapra habzsák segítségével nyomj kör alakban tejszínhabcsíkokat egymástól körülbelül két centi távolságra. A közöket töltsd ki a meggyes keverékkel, majd tedd rá a következő lapot. Azzal ugyanígy járj el, csak a sorrenden változtass. Tehát ahová az alsó lapra tejszín került, oda most a meggyes rész megy. Tedd rá a harmadik lapot, és az egészet vond be tejszínnel. Ne feledkezz meg a torta oldaláról se, majd szórd meg csokireszelékkel. A tetejére a megmaradt tejszínből nyomj rózsákat, és díszítsd meggyel. Rakd egy-két órára a hűtőbe, utána szeletelheted is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció