A Fekete-erdő torta isteni muffinváltozata: meggyes, kakaós piskóta tejszínnel a tetején
Ha nincs annyi időd, hogy Fekete-erdő tortát süss, próbáld ki a híres süti selymes, krémes muffinváltozatát!
A Fekete-erdő torta a németek nagy kedvence, ami meghódította már az egész világot. A legjobb cukrászdák kínálatában is szerepel. Érdemes kipróbálni muffinként: sokkal gyorsabb, egyszerűbb, az íze viszont olyan, mint az eredeti tortáé. Sok helyen cseresznyével, máshol meggyel készítik.
Fekete-erdő muffin receptje
Hozzávalók
A muffinhoz
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 2 db tojás
- 2 dl tej
- 2 evőkanál kakaó
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
A díszítéshez
- 15 dkg meggy- vagy cseresznyebefőtt
- 2 dl tejszínhab
- 5 dkg csoki
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat keverd ki jó habosra a cukorral, majd add hozzá az olvasztott vajat és a tejet. A lisztet vegyítsd a kakaóval, a sóval és a sütőporral, majd forgasd a tojásos masszába. A sima tésztát kanalazd sütőpapírral bélelt muffinformákba. Ne töltsd telejesen tele, mert a muffin sütés közben jól megemelkedik.
Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből.
A tejszínt verd kemény habbá a vaníliával, és díszítsd vele a süti tetejét. Csorgass rá olvaszott csokit, és rakj rá egy-egy szem meggyet vagy cseresznyét.
A duplacsokis muffin is mindig kitűnő választás: puha, omlós, gyors, és könnyen díszíthető.