A Fekete-erdő torta isteni muffinváltozata: meggyes, kakaós piskóta tejszínnel a tetején

Ha nincs annyi időd, hogy Fekete-erdő tortát süss, próbáld ki a híres süti selymes, krémes muffinváltozatát!

Fekete-erdő muffin receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Fekete-erdő torta a németek nagy kedvence, ami meghódította már az egész világot. A legjobb cukrászdák kínálatában is szerepel. Érdemes kipróbálni muffinként: sokkal gyorsabb, egyszerűbb, az íze viszont olyan, mint az eredeti tortáé. Sok helyen cseresznyével, máshol meggyel készítik. 

Fekete-erdő muffin receptje

Hozzávalók

A muffinhoz

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet

A díszítéshez

  • 15 dkg meggy- vagy cseresznyebefőtt
  • 2 dl tejszínhab
  • 5 dkg csoki
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat keverd ki jó habosra a cukorral, majd add hozzá az olvasztott vajat és a tejet. A lisztet vegyítsd a kakaóval, a sóval és a sütőporral, majd forgasd a tojásos masszába. A sima tésztát kanalazd sütőpapírral bélelt muffinformákba. Ne töltsd telejesen tele, mert a muffin sütés közben jól megemelkedik. 
Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. 

A tejszínt verd kemény habbá a vaníliával, és díszítsd vele a süti tetejét. Csorgass rá olvaszott csokit, és rakj rá egy-egy szem meggyet vagy cseresznyét.
A duplacsokis muffin is mindig kitűnő választás: puha, omlós, gyors, és könnyen díszíthető.

Ezt is szeretjük