Gyors brownie fehér csokis mázzal
30 perc, és kész
Ennek a sütinek minden változata finom, a fehér csokis brownie azonban különösen.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az időhiány nem lehet akadály! Ez a fehér csokis brownie gyors, ellenállhatatlan, puha és nagyon mutatós. Pajint Melinda sütije még különleges, ünnepi alkalmakon is sikert arathat.

Fehércsokis brownie

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 3 dl napraforgóolaj
  • 3 dl langyos tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál jó minőségű kakaó
  • 2 evőkanál rum
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • csipetnyi só

Díszítéshez

  • 1 tábla fehér csoki
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverd habosra a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot. Egy másik edénybe mérd ki a lisztet, add hozzá a kakaót és a sót. Dolgozd a tojásos-cukros masszához az olajat, a tejet, a lekvárt, a rumot, a szódabikarbónát, a lisztes kakaót, és alaposan keverd össze. Akkor jó, ha egynemű.

Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit, kanalazd bele a masszát, és tedd a 170 fokra előmelegített sütőbe, majd 20-25 percig süsd. Ekkor ellenőrizd, hogy a tészta belül nem maradt-e nyers. Szúrj bele egy kést, és ha üresen húzod ki, le is zárhatod a sütőt. Ellenkező esetben süsd még öt-tíz percig. Ha kihűl a brownie, szeleteld fel. Olvaszd fel vízgőz felett a fehér csokit, csorgasd a sütire, és szórd meg cukorkával.

Ezt is szeretjük