Ropogós, fehérboros csirkecomb vele sült zöldségekkel: fenséges főfogás
Ínycsiklandó ételt varázsolhatsz a csirkecombból, ha zöldségekkel együtt sütöd ropogósra. A bor különleges ízt ad neki.

boros-zoldseges-csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kevés finomabb csirkés fogás van a fehérborban pácolt, ropogós, szaftos comboknál. Kényelmesen, gyorsan elkészítheted. Ha a hússal pirítod a zöldségeket, időt és mosogatnivalót spórolhatsz meg, ráadásul a köret is egészséges lesz. A fűszerek pedig csodás ízt adnak neki. 

Fehérboros, zöldséges csirkecomb

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 8 db csirke alsócomb
  • 4 szál rozmaring
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db lila hagyma
  • 2 teáskanál sült csirke fűszerkeverék
  • 1 fej brokkoli
  • 1 db lime
  • 1 dl fehérbor
  • 2 teáskanál cayenne-bors
  • bors
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat alaposan dörzsöld be sóval és borssal, majd helyezd egy tűzálló edénybe. Egy tálkában keverd össze az olívaolajat a fűszerkeverékkel, a Cayenne-borssal, kend be vele a combokat, öntsd le a borral, és alufóliával lefedve pihentesd a hűtőben egy órát.
A sütőt kapcsold be 180 fokra. Amíg a csirke pácolódik, készítsd elő a zöldségeket. A sárgarépát és a lila hagymát pucold meg, és negyedeld fel, a brokkolit alaposan mosd meg, és szedd rózsáira. A krumplit hámozd meg, és vágd nagyobb gerezdekre.
 

Tedd a zöldségeket zsiradékkal kikent tepsibe, szórd meg oregánóval, kakukkfűvel, sóval és a másik teáskanál Cayenne-borssal, majd keverd jól össze. A csirkét vedd ki a pácból, és helyezd a zöldségek közé. A lime-ot karikázd fel, tedd a hús tetejére, majd dobj rá rozmaringágakat. Nem egészen egy óra alatt süss mindent ropogósra.
A csirkecomb mézes-fahéjas pácban is isteni, és egyáltalán nem időigényes. 

Ezt is szeretjük