Ropogós, fehérboros csirkecomb vele sült zöldségekkel: fenséges főfogás
Ínycsiklandó ételt varázsolhatsz a csirkecombból, ha zöldségekkel együtt sütöd ropogósra. A bor különleges ízt ad neki.

- Erre érdemes figyelni, ha online vásárolsz parfümöt: így válaszd ki a számodra megfelelő illatot »
- Hatékony, de egyszerű házi módszerek lábszag ellen: nem csak a kellemetlen szagot nyomják el, az izzadást is mérséklik »
- Michael Jackson 24 éves lánya gyönyörű modell: fürdőruhás képeket vállalt, tetoválásait is megmutatta »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- 4 étel, ami 50 felett különösen javasolt: felturbózzák a lelassult anyagcserét a dietetikus szerint
- Íme, Leonardo da Vinci világvégejóslata: matematikai és asztronómiai jelekkel üzente meg a pontos dátumot
Kevés finomabb csirkés fogás van a fehérborban pácolt, ropogós, szaftos comboknál. Kényelmesen, gyorsan elkészítheted. Ha a hússal pirítod a zöldségeket, időt és mosogatnivalót spórolhatsz meg, ráadásul a köret is egészséges lesz. A fűszerek pedig csodás ízt adnak neki.
Fehérboros, zöldséges csirkecomb
Hozzávalók
- 50 dkg krumpli
- 8 db csirke alsócomb
- 4 szál rozmaring
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 db sárgarépa
- 2 db lila hagyma
- 2 teáskanál sült csirke fűszerkeverék
- 1 fej brokkoli
- 1 db lime
- 1 dl fehérbor
- 2 teáskanál cayenne-bors
- só
- bors
- 1 mokkáskanál oregánó
- 1 mokkáskanál kakukkfű
Elkészítés:
A csirkecombokat alaposan dörzsöld be sóval és borssal, majd helyezd egy tűzálló edénybe. Egy tálkában keverd össze az olívaolajat a fűszerkeverékkel, a Cayenne-borssal, kend be vele a combokat, öntsd le a borral, és alufóliával lefedve pihentesd a hűtőben egy órát.
A sütőt kapcsold be 180 fokra. Amíg a csirke pácolódik, készítsd elő a zöldségeket. A sárgarépát és a lila hagymát pucold meg, és negyedeld fel, a brokkolit alaposan mosd meg, és szedd rózsáira. A krumplit hámozd meg, és vágd nagyobb gerezdekre.
Tedd a zöldségeket zsiradékkal kikent tepsibe, szórd meg oregánóval, kakukkfűvel, sóval és a másik teáskanál Cayenne-borssal, majd keverd jól össze. A csirkét vedd ki a pácból, és helyezd a zöldségek közé. A lime-ot karikázd fel, tedd a hús tetejére, majd dobj rá rozmaringágakat. Nem egészen egy óra alatt süss mindent ropogósra.
A csirkecomb mézes-fahéjas pácban is isteni, és egyáltalán nem időigényes.
Még több recept