Fehérboros sajtmártás percek alatt: ettől a két sajttól lesz igazán finom
Húsokhoz, tésztára, rakott ételekhez, párolt zöldségekhez is felhasználhatod az ízletes, fehérboros sajtmártást.

Fehérboros sajtmártás percek alatt: ettől a két sajttól lesz igazán finom
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Kim Kardashian már megint pucérkodik: egy parfüm kedvéért vált meg a ruháitól »

Szexi melltartók kivágott ruhákhoz: nem fog ki rajtad a pánt, mert nincs is »

A legfinomabb testolajok, melyektől feszesebb lesz a bőr: elmászó kontúrok és narancsbőr ellen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kicsit száraz ételekkel csodát tesz a fűszeres, krémes sajtmártás. Sokoldalúan felhasználhatod, mártogatósnak is kiváló chipsekhez, sült krumplihoz. Percek alatt elkészül, és érdemes mindig más sajtokkal kísérletezni. A lényeg, hogy a mártáshoz félkemény és kemény sajtokat válassz. Fontos, hogy forró tejet önts a mártásba, különben csomós lesz.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 dkg ementáli sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dkg vaj
  • 0.5 dl fehérbor
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A sajtokat vágd apró darabokra, vagy reszeld le, a tejet melegítsd meg. A vajat hevítsd fel egy lábosban, add hozzá a lisztet, és kevergesd egy-két percig. Amikor aranysárgára pirul, öntsd hozzá több részletben a meleg tejet, és dolgozd simára. Add hozzá a bort, majd dobd hozzá a sajtokat. Ízesítsd borssal, szerecsendióval, esetleg szórhatsz hozzá kevés sót. Várd meg, amíg a sajt elolvad, és húzd le a tűzről. Ha szeretnél, zöldfűszereket is keverhetsz a mártásba.

Blog.hu ajánló