Édes és habos fehér csokis mousse: egy adagban is elkészítheted

A fehér csokis mousse habos és könnyű: minden falat öröm belőle.

Fehér csokis mousse
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akár egy adagban is összeállíthatod ezt a könnyű, habos fehér csokis mousse-t, de valójában készíthetsz belőle akármennyit, úgyis el fog fogyni. Ugyanez a recept étcsokival is jól működik, de akkor elképzelhető, hogy valamennyi cukrot kell még bele adagolnod. Mivel a fehér csoki önmagában is elég édes, erre most nem lesz szükség.

Fehr csokis mousse

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 4 dkg fehér csoki
  • 1 dl habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A csokit törd kockákra, és gőz fölött olvaszd össze két evőkanál tejszínnel. Ha elkészült, tedd félre, és hagyd kihűlni.

A többi tejszínt verd habbá. Ez akkor fog sikerülni, ha a tejszín hűtőhideg. A felvert tejszínhabot fokozatosan, több adagban forgasd az olvasztott csokihoz. Kanalazd üvegpohárba, és tedd a hűtőbe legalább két-három órára, hogy összeálljon.

Pofonegyszerű forró fehér csoki: 3 hozzávalós recept

A forró csokoládé az egyik abszolút kedvence az őszi-téli estéknek. Mivel bársonyos és krémes, a leghidegebb napokon is felmelegíti a testet és a lelket. Ezúttal egy fehér csokoládés változat receptjét mutatjuk.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Kép: ruizluquepaz / Getty Images

Ezt is szeretjük