Fehér csokis, mandulás muffin: egyszerre puha és roppanós
Az intenzív ízű és illatú mandulás muffin a fehér csokival csak izgalmasabb.
Az islertől a macaronig rengeteg süti készül mandulával. Jó hír, hogy a fehér liszt egy részét is kiválthatod vele. A tetejére érdemes a mandulaforgácsot megpirítani, úgy még intenzívebb lesz az íze. A könnyű és gyors süti belül lágy, puha, kívül roppanós. Tejszínhabbal kínálva fokozhatod az élvezetet.
Fehér csokis, mandulás muffin
Hozzávalók
- 15 dkg liszt
- 10 dkg mandula
- 10 dkg vaj
- 10 dkg fehér csoki
- 1 dl tej
- 1 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
- 5 dkg mandula
Elkészítés:
A lisztet szórd egy tálba, keverd össze a sütőporral, a darált mandulával és a kis darabokra vágott fehér csokival. Egy másik tálban habosítsd a vajat a kétféle cukorral, a tojásokkal, öntsd hozzá a tejet, és forgasd a lisztes keverékhez. A sima masszát adagold kapszlikkal bélelt muffintepsibe. Ne töltsd túlságosan tele, csak háromnegyedig. A tetejére szórj kis darabokra vágott mandulát.
Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Teszteld, mielőtt kivennéd a sütőből. Ha a sütibe beleszúrsz egy hegyes kést, és nem ragad rá tészta, vedd ki a sütőből.
A mandula a körtével is remek párost alkot, az édes tartban is csodásak együtt.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept