Fehér csokis, mandulás muffin: egyszerre puha és roppanós
Az intenzív ízű és illatú mandulás muffin a fehér csokival csak izgalmasabb.

feher-coskis-mandulas-muffin
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az islertől a macaronig rengeteg süti készül mandulával. Jó hír, hogy a fehér liszt egy részét is kiválthatod vele. A tetejére érdemes a mandulaforgácsot megpirítani, úgy még intenzívebb lesz az íze. A könnyű és gyors süti belül lágy, puha, kívül roppanós. Tejszínhabbal kínálva fokozhatod az élvezetet. 

Fehér csokis, mandulás muffin

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg mandula
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg fehér csoki
  • 1 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére

  • 5 dkg mandula
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szórd egy tálba, keverd össze a sütőporral, a darált mandulával és a kis darabokra vágott fehér csokival. Egy másik tálban habosítsd a vajat a kétféle cukorral, a tojásokkal, öntsd hozzá a tejet, és forgasd a lisztes keverékhez. A sima masszát adagold kapszlikkal bélelt muffintepsibe. Ne töltsd túlságosan tele, csak háromnegyedig. A tetejére szórj kis darabokra vágott mandulát. 

Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Teszteld, mielőtt kivennéd a sütőből. Ha a sütibe beleszúrsz egy hegyes kést, és nem ragad rá tészta, vedd ki a sütőből. 
A mandula a körtével is remek párost alkot, az édes tartban is csodásak együtt. 

Ezt is szeretjük